Erdoğan'dan İsrail'e ezan uyarısı
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Parlamentolararası Kudüs Platformu: Kudüs ve Süreci̇n Problemleri̇ Sempozyumu"nda konuştu.

"ENGELLENMESİ SIKINTILARA NEDEN OLUR"

Ezanı yasaklamaya çalışan İsrail'i uyaran Erdoğan, "Yakın dönemde ezan konusunda yaşanan tartışmaları tehlikeli buluyorum. Böyle bir tartışmanın varlığı dahi akıl ve vicdan dışıdır. Bu tartışmanın kimseye faydası yoktur.  Bu uygulama yalnızca Filistinlileri değil, tüm Müslümanları rencide etmektedir. Bu konuda endişelerimizi, böyle bir tasarının yasalaşması halinde ne tür tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini İsrailli yetkililere ilettik. Ezan bir çağrıdır. Bu çağrının engellenmesi sıkıntılara neden olur. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e ezan uyarısı VİDEO

"KALICI BARIŞ İÇİN TEK YOL BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİNİN KURULMASIDIR"

Kalıcı barış için tek yol 1968 haritası temelinde bağımsız Filistin devletinin kurulmasıdır. Filistin'i tanıyan ülkelerin sayısını 137'nin üzerine çıkarmamız gerekiyor. Bu bir insanlık vazifesidir. Filistin'in İsrail ile aynı şekilde temsil edilmesini sağlamalıyız. Müslümanlar olarak uluslararası planlar yanındaki bu çalışmalar yanında Kudüs'teki tarihi mirasımızın üzerine titremeliyiz" dedi.