Erdoğan'ın Asrın Projesi açılış töreni konuşması
ensonhaber.com

erdogan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mersin'in Anamur İlçesi'nde KKTC'ye içme suyu sağlayan projenin açılışını gerçekleştirdi.

Gerçek milliyetçiliğin lafla değil yapılan işlerle olduğunu vurgulayan Erdoğan, KKTC'ye yarım asırlık su taşındığını ifade etti "İşte gerçek millilik budur" dedi ve Ankara'ya da proje müjdesi verdi.

LAFLA OLMUYOR BU İŞ

"KKTC'nin 50 yıllık içme suyu ve tarımsal su ihtiyacını bu projeyle sağlıyoruz. 1 milyar 600 milyon liraya mal olan bu proje bir hayalin gerçekleşmesini ifade ediyor. KKTC'ye denizin altından geçen borularla su taşınmasını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İşte gerçek millilik budur. Lafla olmuyor bu iş.

ANKARA İÇİN DE BÖYLE BİR PROJE VAR

Ankara için de böyle bir proje var. Gerede’den Çamlıdere’ye su aktarıyoruz. 13 yılda hayata geçirdiğimiz projelerle hidroelektrik üretimini yükselttik ve büyük bir başarıya imza attık. Yani enerjiyi çeşitlendiriyoruz ve daha da iyi olacak. Muratlı, Ermenek, gibi dev barajları tamamlayıp hizmete aldık. "

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşte gerçek millilik budur VİDEO

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

TÜRKİYE BİRLİK OLURSA AŞAMAYACAĞI ENGEL YOKTUR

"Açılışını yaptığımız KKTC Su Temini Projesi'nin hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu millet boğazın altında Marmaray'ı inşa etti. Bu millet 107 kilometrelik su naklini gerçekleştiriyor. Bu millet bir olursa diri olursa beraber olursa kardeşçe yürürse hep birlikte Türkiye olursa aşamayacağı hiçbir engel yoktur.

Kıbrıs'a su temin edilecek Alaköprü Barajı'nın açılışını başbakanlığım döneminde yapmıştım. Bu barajın inşasını öngörülen tarihten de önce tamamladık. Aynı şekilde Geçitköy barajı'nın inşasını da 2012'de tamamladık. Denizaltında askılı sistemle inşa ettiğimiz sistemi de ağustos ayında tamamladık. Yıllık 75 metreküp suyu toplam 107 kimolmetrelik boru hattıyla Geçitköy'e aktarmış bulunuyoruz.

KKTC ARTIK YARIM ASIR BOYUNCA SU SIKINTISI ÇEKMEYECEK

KKTC'nin 50 yıllık içme suyu ve tarımsal su ihtiyacını bu projeyle sağlıyoruz. 1 milyar 600 milyon liraya mal olan bu proje bir hayalin gerçekleşmesini ifade ediyor. KKTC'ye denizin altından geçen borularla su taşınmasını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İşte gerçek millilik budur. Lafla olmuyor bu iş. Uygulamayla oluyor. KKTC artık yarım asır boyunca su sıkıntısı çekmeyecek.

Biz su medeniyettir demiştik. Yol medeniyettir demiştik. Onun için 6100 km yokl varken biz 12 senede 12 bin km bölünmüş yol ilave ettik. Modern bir ülke olmak istiyorsanız bunları yapmak zorundasınız.

İBB müdürü olduğum zamanlar İstanbul'da su akmıyordu 1 yılda o sorunu da çözdük. Nerelerden nerelere geldik.

HEPİNİZİ KUCAKLIYORUM

Bir seçim olduğunda Türkiye bize baktığında bizi bir ve bütün görüyor. Aynı şekilde KKTC Cumhurbaşkanı olarak hangi renkten, mezhepten, partiden olursanız olun hepinizi bir ve bütün olarak görüyor ve kucaklıyorum.

1000 günde 1000 sulama tesisi ve gölet inşa ederek suya kavuşturduk. Ankara, İstanbul, Mardin başta olmak üzere içme suyu meselesini çözdük. Çünkü biz su medeniyettir dedik, yol medeniyettir dedik. 6.100 km bölümüş yol varken biz 12 senede 17 bin km bölünmüş yol ekledik.

Suyu olmayan ülkenin medeniyetten bahsetmesi mümkün mü? Vatandaş yıkanacak temizlenecek su bulamıyordu. Nerelerden, nerelere... Türkiye 2014'te bir kuralık yaşadı. Aldığımız tedbirler ve tesislerle kimseyi susuz bırakmadan başardık.

Ülkemizde bir yandan demokrasiyi güçlendirip sosyal restorasyonu da ihmal etmedik.

ANKARA İÇİN DE BÖYLE BİR PROJE VAR

Vatandaş temizlenecek su bulamıyordu, 1 sene içinde çözdük.
Kuraklık yaşadık ama kimseye zorluk yaşatmadan çözmeyi başardık.
İstanbul’un uzun yıllar boyunca ihtiyaç duyacağı içme suyunu garanti altına almış oluyoruz.

Ankara için de böyle bir proje var. Gerede’den Çamlıdere’ye su aktarıyoruz.
13 yılda hayata geçirdiğimi projelerle hidroelektrik üretimini yükselttik ve büyük bir başarıya imza attık. Yani enerjiyi çeşitlendiriyoruz ve daha da iyi olacak.
Muratlı, Ermenek, gibi dev barajları tamamlayıp hizmete aldık.

GAP’ı 2019’a kadar tamamlamak için çalışıyoruz. GAP’ı dünyadaki en büyük gıda merkezlerinden biri haline getireceğiz. Terörle, kimlik siyaseti yapmak suretiyle soruyorum sizlere bu yatırımlar yapılabilir mi?

1 Kasım bunun değerlendirileceği gündür, bunu hatırlatmak istiyorum.
Görevimizin ne kadar ağır olduğunu bilmemiz lazım, daha çok koşmamız lazım.

ÜLKESİNİN YANINDA OLANLARLA YOLA DEVAM EDECEĞİZ

Terör örgütlerinin değil ülkesinin ve milletinin yanında olanlarla bu yolda devam edeceğiz. İşte bugün açılışını yaptığımız projenin önemli bir parçası olan Alaköprü Barajı-Geçitköy barajı aradaki 107 km yol bunun ispatıdır.

Her zaman söylüyorum; Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetçi olmaya geldik."