Erdoğan'ın muhtarlar toplantısı konuşması
ensonhaber.com

erdoğan

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında  gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde akademisyenlik yapan 100 kişinin Merkel'e hitaben bir mektup yayınlayarak, Türkiye'yi şikayet etmesine değinen Erdoğan, şunları söyledi:

BEN BUNLARA MANKURT DİYORUM

"PKK gibi bir terör örgütünü bizdeki gibi aleni şekilde desteklemek mümkün müdür? İspanya'ya Amerika'ya ABD'ye bakın. Böyle bir duruma izin verilebilir mi? Aynı şekilde DHKP-C gibi bir terör örgütüne böyle müsamaha gösterilebilir mi? Bunun adı terör yandaşlığıdır. Almanya Başbakanı Türkiye'ye geliyor. Kendisine akademisyen diyen bir güruh gelmeyin bu Erdoğan ve Davutoğlu'na destek anlamı taşır diyorlar. Bu anlayışa sahip olanları ben mankurt olarak görüyorum. Bu güruhun önemli bir kısmı devletten maaş alan milletin verdiği paralardan geçinen insanlar.Rahmetli Cemil Meriç'in güzel bir sözü var. Vatanlarını yaşanmaz bulanlar vatanlarını yaşanmaz kılanlardır."

Erdoğan: Ben bunlara mankurt diyorum VİDEO

Erdoğan'ın muhtarlar toplantısı konuşması

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

"Sizler milletin oyları ile seçildiniz. Ben de milletin oyları ile seçilen ilk cumhurbaşkanıyım. Birbirimizi çok iyi anlayabiliriz. Sizler mahallenizin, köyünüzün ben de bir nevi Türkiye'nin muhtarıyım.

"TUTTURMUŞLAR KAÇAK SARAY KAÇAK SARAY..."

Tek sıkıntılar Beştepe'nin milletin emrinde olmasıdır. İstedikleri kadar bağırsınlar, uğraşsınlar Beştepe milletin emrinde olmaya devam edecektir.Tututurmuşlar 'Kaçak saray kaçak saray kaçak saray...' Elinde belgen, bilgin mi var? Varsa buyur açıkla. Danıştay kararlarını açıklamamıza rağmen ısrarla bunu söylüyorlar. Niye? İftira at tutmazsa izi kalır. Bir muhalefet partisinin genel başkanı çıkmış konuşuyor. Ayıptır, yakışıyor mu? Biri de 'Beni çağırırlarsa gelirim' demeye başladı. Bu ülkede siyasetçi olmanın önce dürüst olmaktan geçtiğini bu insanların öğrenmesi lazım. Bu eser milletin azametini, onurunu göstermektedir.

"TÜRKİYE'NİN TERÖRLE, KİNLE KARARTMAK İSTEYENLERE İNAT..."

Türkiye'nin gündemini terörle, kanla, kinle karartmak isteyenlere inat güzel gelişmeler oldu. Prof. Aziz Sancar'ın Nobel kazandığı haberini Japonya'da aldım. Şunu söylemeye başladılar. Kuzey Kıbrıs'a daha önce su gitti. Doğru balonla su götürdüler. Sonra balon patladı öyle de kaldı. Balonla işin olmadığını biliyorlardı. Bunlar taşıma suyu ile değirmeni döndüreceklerini sandılar. Güney Kıbrıs barışa hazırsa Kıbrıs'a götürdüğümüz sudan onlara da verebiliriz. Bu millet Türk milleti olarak şanına yakışını yapar. Bizim karşımızda olanlar da yeter ki bize gerekli saygıyı göstersinler.

"TERÖRÜ DİZ ÇÖKTÜRECEĞİZ"

Terörü ne yapıp yapacağız Allah'ın izni ile diz çöktüreceğiz. Milletin zaferinin altında şehitler yatmaktadır. Aslında terörün amacının Türkiye'yi gündeminden, yatırımşlardan, projelerden uzaklaştırmaya yönelik olduğunu biliyoruz.

"DURMAYACAĞIZ, YILMAYACAĞIZ"

Durmayacağız, yılmayacağız. Kardeşliğimizi bozamayacaksınız, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, bizi 2023 hedefletimizden vageçiremeyeceksiniz. Tuzaklara inşallah siz düşeceksiniz.

DAHA HUZURLU BİR TÜRKİYE İÇİN..

Boğaz'a köprü yapılacak karşısına bunlar dikilir. Baraj yapılmak istenir karşısına bunlar dikilirç Havalimanı yapılmak istenir onlar karşısına dikilir. Tarihimize uygun bir dış politika uygulanır bunlar karşısına dikilir. Terör olaylarının sebebi olarak bizi gösterenler aklını yemiş kesimler şunu iyi bilsin: Cumhurbaşkanı olarak yüzde 52 oyla beni buraya getiren milletime karşı sorumluluğum her şeyin önünde gelir. Bizler faniyiz, ne bu makamlar ne de mekanlar bize kalmayacaktır. Daha huzurlu bir Türkiye için bu fedakarlıklarda bulunmak zorundadır. İstanbul'a belediye başkanı yapmış, Başbakanlık yapmış, Cumhurbaşkanılığı yapmış."

100 Türk akademisyen Türkiye'yi Merkel'e şikayet etti haberiErdoğan'ın muhtarlar toplantısı konuşması