Erdoğan'ın son parti grubu toplantısı konuşması

Erdoğan'ın son parti grubu toplantısı konuşması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup konuşmasında Necip Fazıl'dan, Adnan Menderes'e, Reyhanlı'da yaşanan saldırıya ve de alkol düzenlemesine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Alkol düzenlemesiyle ilgili haberlerin çarpıtıldığını söyledi. Fatih nesline yaraşır bir yasa çıkardığı için milletvekillerini kutlayan Erdoğan, "İki tane ayyaşın yaptığı yasa sizin için muteber oluyor da; inancın emrettiği gerçek, niçin reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor?" diyerek bu düzenlemeye karşı çıkanlara yüklendi.

İki ayyaşın yaptığı yasa muteber de

Erdoğan'ın son parti grubu toplantısı konuşması

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşması:

NECİP FAZIL'IN ŞİİRİYLE AÇILIŞ YAPTI

Gerek yurt içinde gerek yurt dışında çok önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Mayıs ayında çok önemli yıldönümlerini yaşıyoruz. 26 Mayıs 1983'te büyük mütefekkir aksiyon insanı üstad Necip Fazıl'ı hakka uğurladık. Nesillere istikamet çizmekle geçen ömründe sadece teoriyle meşgul olmamış eğilmeden, bükülmeden hayatını da bir miras olarak bize devretti. Zor zamanlarda, zor şartlarda yaşadı. Tehditlerle hapiste geçen bir ömre rağmen hak bildiği yoldan geri dönmedi. Bize rehber oldu yolumuza ışık tuttu. Bir şiirinde yaradana kavuşma özlemini şöyle ifade etmişti:

Taş merdivenler gibi, aşınmış ayaklardan,
Secde yerine çarpa çarpa alınım aşınsa!
Göklerin kamçısıyle yediğim dayaklardan,
Erisem de, tabutum boşmuş gibi taşınsa

Bir garip insan olsam, benzemez hiç kimseye;
Tek hece bilmez, tek renk görmez, tek ses işitmez.
Karanlığı, yoğursam nura döndüresiye.
Tırmansam o âna ki, yekpâredir ve bitmez.

'MENDERES VE FATİH'İ MİNNETLE ANIYORUM'

Kendisiyle tanışma fırsatı da bulduğum üstad Necip Fazıl Kısakürek'i yad ediyorum, mekanı cennet olsun. Allah ondan razı olsun.

27 Mayıs müdahalesi ardından tertip bir mahkeme süreci sonrası infaz edilen Adnan Menderes'i tekrar rahmetle, minnetle yad ediyorum. 29 Mayıs 1453'te Fatih Sultan Mehmet komutasındaki Osmanlı ordusu İstanbul'u feth ederek tarihe yön vermişti. İstanbul'un fethiyle karanlık çağ kapanıp yeni bir çağ başlamıştır. 560. yıldönümünü milletçe idrak ediyoruz. Fatih Sultan Mehmet'i ve onun ordusunun neferlerini rahmetle anıyoruz.

Marhum Menderes 1950'de milletten yetkiyi aldığında ilk işi İstanbul'un fethinin yıldönümünü kutlamak olmuştu. Darbe sonrası ilk yasak bu kutlamaların kaldırılması olmuştu. Bu yasak millet tarafından büyük tepkiyle karşılandı. 29 Mayıs'ı bir siyasi tarihimiz boyunca büyük bir heyecanla kutladık.

'ÜÇÜNCÜ KÖPRÜYÜ YARIN AÇIYORUZ'

İstanbul'umuzda boğaz köprümüzden biri Fatih Sultan Mehmet ismi verilmişti. Yarın üçüncü köprümüzün temelini atacağız. İstanbul ulaşımına büyük kolaylık sağlayacak bu köprünün temelini hayırlısıyla gerçekleştireceğiz.

Köprü 2 bin 164 metre uzunluğunda olacak. Proje 2X4 şerit olarak inşaa edilecek. Tüm otoyolun toplam yatırım tutarı 4.5 milyar olacak. köprünün inşaatında çalışacak şahıslara ve kişilere mimarından işçisine başarılar diliyorum.

İstanbul'un fethinin 560. yılıyla alakalı olarak bir kaç noktaya işaret etmek istiyorum. 2023'ü bir hedef olarak belirledik. Daha sonra 2071'i de bir hedef tarihi olarak belirledik.

'100'LERCE FATİH YETİŞSİN İSTİYORUZ'

Kimileri insanı haşa düşünen bir hayvan olarak görmüşlerdir. İnsanı makineye benzeten aygıt eşya olarak gören akımlar da olmuştur. Biz muhafazakar ve demokrat bir parti olarak biz bu nitelendirmelerin tamamının karşısındayız. Bizim için insan Allah'ın yeryüzündeki yansımasıdır. İnsan et ve kemiktir. Biz insanı sadece maddi ihtiyaçları olan bir canlı olarak görmedik. Herkese çalışabileceği, kazanabileceği ortamı tesis etmek elbette önemlidir ama tek başına bu da yetmez. Biz insana manevi ihtiyaçlarını da sunmak; özgür atmosferi oluşturmakla da mükellefiz. Biz 2053'e giderken bir değil 100 değil binlerce Fatih Sultan yüzbinlerce ulubatlı Hasan yetişsin istiyoruz.

'MİMAR SİNAN'LARI VE ITRİ'LERİ YETİŞTİRMELİYİZ'

Biz tarihte kalmış tek bir Mimar Sinan'la yetinemeyiz. Bugün de yarın da bizim Mimar Sinan'ın izinden yürüyen onun estetik dünyasını kalbinde hisseden binlerce mimara ve Mimar Sinan'a ihtiyacımız var. Bir tek Itri'yle de yetinmeyiz. Yüzlerce Itri yetiştirmek zorundayız. Sadece bilgisayar vererek yeni mimar sinanlar yeni Itri'ler yetiştiremeyiz. Biz çocuklarımıza ufuk vermek zorundayız. Tarihte aldığımız misyonu onlara bir istikamet olarak göstermek zorundayız. Fatih'in İstanbul'u feth ettiği yaştaki çocuklara o ruhu aşılamak zorundayız.

'AZINLIĞIN ÇOĞUNLUĞA TAHAKKÜMÜNÜ KABUL ETMEYİZ'

STK'ları medyasıyla üniversitelerimizle birlikte dayanışma içinde bunu yapmalıyız. Medya dizi filmleriyle özellikle gençliğimize düşünmeyi değil çok daha farklı şekildeki uygularımaları getirecek anlayışı telkin edecekse biz aradığımız bu nesli bulamayız. Gençlerimiz kendi medeniyetine ve toprağına yabancılaştırılmış ithalci taklitçi bir anlayışla yoğrulmuştur. Gençlere dayatma yapılmış çocuklar formatlanmak istenmiştir. Her alanda yaptığımız ufuk çizmekten ibarettir. Çok açık söylüyorum, bu ülkede 10 yıllardır insanlara dayatmalar yapıldı hem de tercih özgürlüğü ellerinden alındı. Hiç bir zaman dayatmadan yana değiliz dayatmaya izin vermeyiz. Çoğunluğun azınlığa tahakkumuna karşı çıkarız aynı zamanda azınlığın çoğunluğuna dayatmasına da karşı çıkarız.

'İKİ TANE AYYAŞIN YAPTIĞI YASA..'

Hafta içinde TBMM tarihi bir adım atarak bağımlılık yapan maddelerle ilgili önemli bir düzenlemeyi kanunlaştırdı. Fatih nesline böylesine anlamlı bir yasa armağan ettiğiniz için sizinle gurur duyuyoruz. Siz bütün saldırılara göğüs gerdiniz. Şimdi ben tabi 'şaribül leyli ven nehar' bir nesil istemiyoruz dedim neler neler yazdılar. Yazın bakalım nereye kadar yazacaksınız. "İki tane ayyaşın yaptığı yasa sizin için muteber oluyor da; inancın emrettiği gerçek niçin reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor?"

'ALKOL YASAKLANDI DİYENLER YALANCIDIR'

Hangi din olursa olsun bir dini doğruyu emreder. Biz ortaya tercihler koyduk. Alkolü ve sigarayı yasaklamak sözkonusu değil: Günlerdir yurt içinde yurt dışında alkol yasaklandı diye propoganda yapılıyor. En hafif tabiriyle yalancıdırlar. 10 yıldır kimsenin yediğine içtiğine karışmayız bundan sonra da karışmayız karışana da müsamaha göstermeyiz. Biz uzayda yaşamıyoruz, hangi ülkede ne oluyor biliyoruz. Bu hafta sonu bir piknik yerinde baba çocuğunu parka götürüyor elinde bira şişesi. Kendi çocuğuna özensiz davranıyorsun başka çocukları niye özendiriyorsun. Ölüm gelmeden önce tedbirimizi almaya mecburuz. Trafik kazaları olduğu zaman şoför koltuğunun altında ya da yanında şişeleri hep polislerimiz bulmuştur. Anne evde feryat eder. Anne sen çocuğunun daha önce ne yaptığına bakıyor muydun?

'ALKOL DÜZENLEMESİ TARİHİ BİR ADIMDIR'

Kazada alkol kullanmayan insanın ne günahı var. Bir devlet olarak buna karşı tedbir almak zorunda değil miyiz? Trafik terörü denen bir vahşet var. Bu trafik terörüne karşı tedbirimizi almak zorundayız. Alkollü olarak araç kullanılmasına seyirci mi kalalım? Arkadaşlar kusura bakmayın ben emeği geçenleri kutluyorum. Bu tarihi bir adımdır bu trafik kazalarını da ciddi oranda azalma yaşanacaktır.

AİLELERİN BOŞANMASINDA BAŞ ETKEN ALKOL

Biz yıllardır bu konu üzerinde çalışıyoruz. Aile içi şiddet kavga boşanma.. Bakıyorsunuz bunların altında alkol çıkıyor. Evde tekme tokat hanımını darma duman ediyor. Bunları görmezden gelemeyiz. Anneler babalar feryat ediyor. Burada bir noktanın altını çizmek istiyorum. Hiç kimse alkolü bir kimlik meselesi haline getirmemeli. Çıkan düzenleme kimsenin yaşam tarzına yönelik bir müdahale değildir. Bunu bu çekilde lanse edenler art niyetlidir. İçeceksen git alkolünü al git evinde iç. Gene git ne içeceksen gene iç. Biz buna karşı değiliz biz buna belli saatlerde belli yerlerde buna müsaade etmiyoruz. Dünyada kiliselerde 180 metre mesafe kaydı koyanlar var. Bizimkisi 100 metre. Biz hassasiyeti gerekn bir adımı atıyoruz; Bize nice anneler geldi okulların etrafı tinercilerle dolu. Çocuklarımızı alıp yakınlardaki viranelere götürüp uyuşturucu bağımlısı haline getiriyorlar diye. Yapmayalım mı engellemeyelim mi? Yapılması gereken ne ise biz bunu yapıyoruz ve yapacağız.

'BU YASA İÇİN MHP'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Yasa için emek sarfeden herkese çok teşekkür ediyorum. Bu konuda bize destek veren Milliyetçi Hareket Partisi'ne de teşekkür ediyorum.

Haftasonu Reyhanlı'ya bir ziyaret gerçekleştirdik. Hayatını kaybeden vatandaşımızın sayısı 52 oldu. Hatay'da yaralıları ziyaret ettik. Reyhanlı'ya vardığımızda stadyumdan vatandaşlarımızla buluşacağımız yere kadar yolda teveccühlere şahit olduk. Binlerce kardeşimizle görüştük. CHP lideri bindirilmiş kıtalar diyor , onu en iyi siz yaparsınız. Biz bindirilmiş kıtalarla asla kendimizi aldatmayız. Biz Hatay'ın kendi insanlarıyla bir araya geldik. Bütün siyasi mitinglerimizde bu işin en güzel örnekleriyle doludur. Ak Parti Reyhanlı'da yüzde 72 oy almış bir partidir.

'BİZ EMANETÇİYİZ HİZMETKARIZ'

Bu millet güçlü bir millettir. Bu tür olaylarda Van'da yaşandığı gibi bizim attığımız adımlar ortadadır. Adeta yeni bir Van inşaa ettik. Biz emanetçiyiz, biz hizmetkarız.

Reyhanlı'da şehitlerimizin yakınlarıyla görüştük. Eğer sizin şehadete sizin kazaya kadere imanınız varsa o insanda metaneti görürsünüz. 17 yaşındaki oğlu Oğulcan şehit olmuş. Baba Ahmet Tuna isimli babanın metaneti bizi derinden etkiledi. Bizden bir ricada bulundu Ahmet kardeşimiz. Şehit Oğulcan'ın isminin okuduğu okula verilmesini istedik. Oğulcan Tuna'nın okudğu okula isminin verilmesi ve diğer üç kardeşimizin ismi de Reyhanlı'daki okullara verilmek suretiyle hatıralarını yaşatacağız.

'CHP HALKI GETİRMEK İÇİN GALEYANA GETİRİYOR'

Hatay'daki Tıp Fakültesi'nde de yaralı arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Şimdi burada sizinle Reyhanlı saldırısıyla ilgili bazı bilgileri paylaşmak istiyorum. Reyhanlı'da daha dumanlar tüterken bize karşı bir politikanın startı verildi. Başta CHP olmak üzere muhalefet parti liderleri hem Hatay'ı hem de Reyhanlı'yı galeyana getirmek isteyen açıklamalar yaptı. Reyhanlı halkı bu alçakça saldırıyı büyük bir metanetle karşıladı. Bu hoşgörü ortamını bozmak için bu bölgede çok ağır ve tehlikeli tahrik girişimlerinin olduğunu biliyoruz. Hatay'da tehlikeli bir oyun oynanmak isteniyor. Türkiye dışından tezgahlarınıyor Türkiye içindeki uzantılarıyla sahnelenmek isteniyor. Hatay'da gazeteci Tüccar rolündeki kişilerin vatana ihanet boyutundaki çalışmaları tespit edilmiştir ve adalete teslim edilmiştir. Bu kişilerden bazılarının CHP'ye yakınlığı ortadadır. Hatay ve Reyhanlı'da yapılan eylemlerde lkökü dışarda olan bu yapılanmaların etkin olduğu da tespit edilmiştir. Biz ne Suriye'deki ne de dünyanın başka bir bölgesindeki olaya mezhep üzerinden bakmadık.

'FARKLI BİR TÜRKİYE İNŞAA EDECEĞİZ'

Her şeyiyle 10 yıl önce şu ülkede güzel ülkemizde Hakkari'ye havalimanı yapılacak dense kim inanırdı? Alacağınız cevap "Olur mu böyle bir şey denirdi?" Üniversite kurulacak dense kim inanırdı? Iğdır'a havalimanı yapılacak dense kim inanırdı? Erzurum'dan Iğdır'ına duble yolllar yapılacak dense kim inanırdı? Tunceli'ye üniversite yapılacak dense kim inanırdı? Biz bu ülkemizin 81 vilayetininin tamamında üniversite inşaa ettik. Bütün bunlar ayrımcılık yapmayan bir iktidarın yönetimde olduğunun ispatıdır. Şu anda düşünün 16 büyükşehirimiz varken bu sayı 30'a çıkıyor. 30 büyükşehirle çok daha farklı bir Türkiye inşaa edeceğiz. Bunu anlamak istemeyen birileri var ve bunlar hayatlarında 5 koyun dahi gütmemişler verin ellerine kaybederler.

'ESAD BABASINI DA GEÇTİ'

Etnik ve mezhepsel bir Suriye politikamız olamaz. Biz Suriye meselesine tamamen insani nazarla baktık öyle bakıyoruz. Biz çok önemli adımlar attık ama diktatör Esad babasının rekoru aşmak için onu aşar mı diye sorulurken babası Hama ve Humus'ta 30 bin insanı öldürdü o 100 bini aştı.

'KILIÇDAROĞLU VE EKİBİ İSTİFA EDİN'

Suriye'de bizim herhangi bir mezhep ya da etnik kimlik çevresinde bakmamız asla mümkün değildir. Hataylı kardeşlerimin bu tahriklere karşı dikkatli olmalarını özellikle rica ediyorum. Buradan CHP Genel Başkanı'na ve vekillerine sesleniyorum, bizim Suriye politikamızı eleştirmeye hakkı var. Ama o ülkeyle işbirliği halinde Türkiye üzerinde oynanan oyunlar için taşeron olarak yer almamalı buna millet de biz de yargı da müsade etmez. CHP milletvekilleri yangına benzinle gitti. Hedefi başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Kendi yandaş medyalarıyla, sosyal medya üzerinden psikolojik bir hareket geliştirdiler. Bu saldırının hedefi sonradan ortaya çıktı.

'KILIÇDAROĞLU'NUN ARKASINDA KARANLIK ODAKLAR VAR'

Burada bazı tarihi bilgileri paylaşacağım. Özellikle CHP'ye oy vermiş kardeşlerimin CHP'nin başında nasıl bir kadronun olduğunu görmelerini ve anlamalarını özellikle görmelerini sitiyorum. CHP'nin başındaki zaatın bize terörist demesinin gerisinde karanlık odaklarla yaptıkları ilişkiler sözkonusu. Son dönemde 2 CHP heyeti Suriye'ye gitti. Mayıs ayında emniyet görevlilerimiz bazı saldırılarla ilgili önceden operasyonlar yaptı. Bazı mülteci kamplarında bomba patlatmak ve bazı kişilerin öldürülmesine yönelik saldırı planları iş adamı kılıklı biri tarafından planlandı. Bu zatın babası da Hafız Esad'ın babasıyla arkadaştı. Şimdi oğluyla bu işi yürütüyor. Oğlu Türkiye'ye gelse ne olacağını biliyor. Hatay'da bazı ihanet içinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları var. CHP'ye yakın bir gazeteci bu karanlık ilişkilerin içinde yer aldı.

'CHP GENEL BAŞKANI EDEPSİZ VE AHLAKSIZ'

2 kez Şam'a giden CHP heyetine rehberlik yapan kişi kaçırma ve saldırı eylemlerinin planlamasını yapan kişinin ta kendisidir. CHP heyetlerini Lazkiye'ye götüren orada Esad'la yapılan görüşmelerde yer alan şahıs Türkiye'deki karanlık eylemleri planlayan şahıstır. İfadeler fotoğraflar tüm deliller şu anda yargının elindedir. CHP lideri ve bazı arkadaşları boğazına kadar çamura batmış durumda. Benim istihbarat birimlerinin elinde deve fotoğrafları yok otomobil içinde olanlar ve plakalar var. CHP Genel Başkanı'nın ahlaksızca edepsizce yaptığı saldırılar karanlık tabloyu ortaya koymaz. Lafla değil belge ve bilgiyle her şeyi ortaya koyuyoruz. CHP Genel Başkanı derhal istifa etmeli.

DEMİREL'E BAŞSAĞLIĞI

9. Cumhurbaşkanı sayın Süleyman Demirel'in eşi merhume Nazmiye Demirel'in vefatı sözkonusu. Kendilerine rahmet diliyorum. Ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Şahsım ve grubum adına tekrar rahmet temennilerimi böylece kendilerine iletmiş oluyorum.