Erman Toroğlu: Fenerbahçe bağıra bağıra yenildi

Erman Toroğlu: Fenerbahçe bağıra bağıra yenildi

İşte Erman Toroğlu'nun Sabah Gazetesi'ndeki o yazısı..

AKHİSAR ÇOK AKILLI OYNADI

Yazıyı yazmaya başladığımda dakika 84'tü ve Fenerbahçe 2-0'dan maçı çevirmeye uğraşıyordu. Ama maça bakıyorsunuz çevirir mi diye, mümkün değil. Çünkü Fenerbahçe'de bu maçı çevirecek fizik kapasite de teknik kapasite de yok. Bu dakikalarda bir gol atsalar belki iş farklı boyutlara gelecek. Ama onu bile atamıyorlar. Çünkü Akhisar Belediye çok akıllı oynuyor. Ne yapıyorlar? Kaleciden itibaren topa uzun uzun vurmuyorlar!

FENERBAHÇELİ OYUNCULARI OYUNDAN DÜŞÜRDÜLER

Birbirlerine yaklaşıyorlar, garanti pas yapıyorlar. Her pas yapışta Fenerbahçeli futbolcular oyundan düşüyor. Aslında Akhisar Belediye topu çok rahat çevirdikleri için Fenerbahçeli oyuncular sinirleniyorlar. Psikolojik olarak zorlanıyorlar.
Fenerbahçeli futbolcular pres yapmaya kalkıyorlar fakat onu da tek tek yaptıkları için teker teker oyundan düşüyorlar.

AKHİSAR ÇOK İYİ YÖNETİLİYOR

Akhisar takımında arka ortada oynayan bir Douglas vardı bir de çok iyi mücadele eden Güray. Diyebilirim ki ikisi de sahada 90 dakika ne yapılacaksa onu yaptılar.
Bakıyorsunuz Bilal sahanın yaşlılarından ama tıkır tıkır oynuyor. Hiçbir ukalalık yapmıyor. Ne futbol ukalalığı ne de centilmenlik adına.

Akhisar yönetimini tebrik etmek lazım. Bu işi iyi götürüyorlar. Akhisar Belediye'yi çok iyi yönetiyorlar. Demek ki bir kulüp akıllı idare edilirse ligde oynayan bir takım rahatlıkla ayakta kalır. Yani paralar kaybolmazsa... Eurolar, dolarlar!

FENERBAHÇE BAĞIRA BAĞIRA YENİLDİ

Kaleci Mert'in gollerde yapabileceği bir şey yoktu. Fenerbahçe'nin bu duruma geleceği 4 haftadır belliydi. Bu mağlubiyet bağıra bağıra "geliyorum" dedi. Böyle gittiği müddetçe de daha iyi olma şansları yok.

Hakem Deniz Çoban 2-0 olana kadar ortadan çaldı. 2-0 olduktan sonra biraz Fenerbahçe'yi itmeye kalktı. Ama onların bu itmeye verecek cevabı yoktu.

3 BÜYÜKTE GEKAS GİBİSİ YOK

İki gol atan Yunan golcü Gekas ne yaptı derseniz o da her zamanki vazifesini yaptı. Büyük takımlarda oynayan santrforları görüyorum bir de Gekas'ı.. Vuruş tekniklerinde hiçbiri Gekas kadar iyi değil. Yani Gekas 3 büyüklerde oynasa, fındık fıstık yer gibi gol atar. Çünkü onlarda topla daha da buluşacak. Gekas'ın attığı birinci gole bakıyorsunuz sanki gol "aydan" geldi. Ve Gekas hayatının belki de en kolay golünü attı. Yunan golcünün ikinci golünde ise topu ona getiren Bruno'nun yaptığı sert ortanın büyük payı vardı.