Ermenek'te 3 bakan açıklama yaptı

Ermenek'te bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız madenle ilgili 800 kodunun altına inildiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "Bizim için önemli bir eşik noktasıydı bu. Bundan sonra her metre aşıldıkça, her su çekildikçe, karşımıza hangi tablonun çıkacağını şu anda bilemiyoruz. Ama biraz önce sayın bakanlarımızın da belirttiği gibi su çekme işi artık desandreden değil nefeslik kısmına aktarılmış oldu.

Ermenek'te 3 bakan açıklama yaptı

DAHA HIZLI İLERLENEBİLİR

Şu anda bir önceki gün gibi önceliğimizin su olmadığını, bundan sonra tahkimat ve malzemenin dışarı çıkartılmasının önceliğimiz olduğunu bir kez daha söylemek isterim. İlk amacımız 770'ler 780'ler koduna gelmek. Eğer orada herhangi bir tahkimat bozulması, malzeme kayması gibi bir konu yoksa daha hızlı ilerleyeceğimiz kanaatindeyiz. İçeriden tüm görüntüler alındı, sizlere verildi. Bunları sizler de kamuoyuna paylaşabilirsiniz. Oradaki çalışmalar, o malzemeler nasıl çıkarılıyor, vagonlar nasıl dolduruluyor, orada tahkimat nasıl yapılıyor, ağaçlar nasıl naklediliyor, tüm ayrıntılarıyla detaylarıyla birebir onları da kamuoyuyla paylaşma imkanımız olacak." dedi.

SERİ BİR ÇALIŞMA VAR

Madende çalışanların hepsinin sigortalı olduğunu söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, şöyle konuştu: "Burada çalışan sayısı bizdeki kayıtlarda 180'dir ve tamamı da sigortalıdır. Sigorta sorununun olmadığını arkadaşlarımız tespit etti. Vardiya sistemi çok düzenli çalışıyor. Hızlı bir şekilde, kısa bir süre içinde, 10 dakikalık bir süre içinde vagon dolduruluyor ve tekrar diğer vagona geçiliyor. Seri bir çalışma var. Tahkimat için gerekli bütün imkanlar sağlanmış ve anında yer altına bunlar ulaştırılıyor, bu tahkimatlar gerçekleştiriliyor ve mesafe almaya çalışıyor, çalışan kardeşlerimiz"

MADEN SAHİPLERİ MAAŞLARI ÖDEMEDİ

Şimdi torba yasada olan önemli konu başlıklarından bir tanesi madencilerin emeklilik yaşının aşağı çekilmesi, çalışma saatleriyle ilgili düzenlemeler. Bizim o zamanda görüşümüz buydu. Bir düzenleme yapıyor TBMM, bu düzenlemeye Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kim varsa uymak zorunda. Ama yapılan sözleşmelerin karşılığında bu yeni düzenleme işletmeler açısından olumsuzluk oluşturuyorsa bunu da düzeltecek olan TBMM’dir, hükümettir. Ama burada garip olan henüz işletme sahipleri yeni yasaya göre daha maaşı ödemeden, işi durdurma gibi, ücretleri ödememe durumları kabul edilebilir değil, izahı da mümkün değil. Bu konu bahane edilerek henüz maaş bile ödemeden bu yola girilmesi ocakların kapatılması doğru değildir.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan isesürecin dün gece itibari ile sürecin hızlandığını söylerken, Su seviyesi ile molozların olduğu bölümde 15 metrelik bir mesafe kaldığını ve o alanın temizlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.