Erol Evgin: Parmak basanla eşit sayılmak adaletsizlik
ensonhaber.com

Erol Evgin, demokrasinin Türkiye için fazla olduğunu, parmak basan biriyle 3 üniversite okumuş birinin eşit olamayacağını söyledi.

Habertürk'ten Balçiçek İlter'e konuşan Evgin, "Okumamış olanlar muhtarını seçsin, eğitimli olan belediye başkanını seçsin" diyerek, bu şekilde eşitliğin sağlanabileceğini söyledi.

Erol Evgin: Parmak basanla eşit sayılmak adaletsizlik

OYUNA PARMAK BASANLA EĞİTİMLİ OLANIN BİRER OY HAKKI OLMASI ADALETLİ Mİ?

"Galiba eğitimli ülkeler için iyi bir çözüm demokrasi. Bize fazla geliyor. Bir manken kızımız “Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi?” olacak demişti hatırlarsanız... Hoş değil o tanım ama şunu düşünüyorum; Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil.

OKUMAMIŞ ABLA MUHTARINI SEÇSİN

Bana adaletli gelmiyor bu durum. Herkes seçebilmeli tabii. O parmak basan ablamız muhtarını seçsin, biraz daha iyi eğitim alanı belediye başkanını seçsin.

EĞİTİMDE EŞİTLİK SAĞLANIRSA, OYDA DA EŞİTLİK SAĞLANIR

Neyin eşitliği? Öbür tarafta eşitlik oluyor mu? Hakça bir durum mu? Bu ülkede eğitim açısından eşitlik var mı? İnsanlara aynı imkânları sunabiliyor muyuz? Bakın kadınların gücüne...

Siyasetçiler bunun önemini kavrasalar, siyasetin merkezine oturtsalar müthiş başarılar kazanacaklar. Ama yapmıyorlar. Neden? İktidarları, güçleri ellerinden gider diye yapmıyorlar. Cehaletin korktuğu kadındır. Kadın öğrenirse çocuğu da öğrenir.

O yüzden kadınları cahil bırakmak birilerinin işine geliyor. Eğitimde eşit fırsat yaratmazsanız eşitlik nerede kaldı? Önce herkesi eğitelim sonra “demokratız” diye ortaya çıkalım.