Ertuğrul Özkök'ten Cemaat'e Ayasofya tepkisi

Ertuğrul Özkök'ten Cemaat'e Ayasofya tepkisi

Cemaat, AK Parti ile giriştiği savaşın bir başka versiyonu olarak Ayasofya planını devreye soktu.

CEMAAT'İN BAŞLATTIĞI KAMPANYA

Cemaat mensupları sosyal medya da dahil olmak üzere birkaç kanaldan birden harekete geçerek "Ayasofya ibadete açılsın" kampanyası başlattı. Kampanyaya göre Ayasofya'nın ibadete açılması teklifi dış basında gündeme gelerek Avrupa ülkelerini hükümetin üzerine çekmeye çalışılacaktı. Şayet Ayasofya ibadete açılırsa da bunu "Cemaat'in başarısı olarak" göstereceklerdi.

ÖZKÖK'TEN TEPKİ

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Cemaat'in Ayasofya için başlattığı kampanyaya kızdı "Doğruysa iki yüzlülüktür, vizyonsuzluktur" dedi. Özkök ayrıca Cemaat'e seslenerek "Doğru mu bunlar" diye sordu.

"DOĞRU MU BU SÖYLENTİLER"

İşte Özkök'ün yazısındaki o satırlar;

Orada burada okuyorum... Ama birinci ağızlardan, yetkili isimlerden henüz kesin bir bilgi gelmedi. Konuşulanlara, yazılanlara bakılırsa, Cemaat, yani Fethullah Gülen çevresi alttan alta "Ayasofya'nın ibadete açılmasını" gündeme getiriyormuş. Amaç, bu konuda hükümeti sıkıştırmak ve uluslararası planda zor durumda bırakmakmış. İnanmak istemiyorum, o nedenle açık açık sormak istiyorum: Bu söylentiler doğru mu?

Onlar cevap vermeden fikrimi söyleyeyim. Doğruysa Cemaat'e hiç yakışmıyor... Doğruysa, bugüne kadar uluslararası planda verdikleri bütün diyalog, karşılıklı anlayış mesajları basit bir ikiyüzlülükten ibaretmiş diyeceğim. Diyeceğim ki, demek ki, bütün o hoşgörü, inançlara saygı vs. bir riyaymış.