Esed bir yandan vuruyor bir yandan yardım dağıtıyor
AA

Birleşmiş Milletler'in (BM), Suriye Kızılayı'nın desteğiyle başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki rejim güçlerinin kuşatması altındaki beldelere 56 araçlık yardım gönderdiği bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, BM'nin, 3 yıldan bu yana Esed güçlerinin kuşatması altında yer alan Doğu Guta bölgesindeki Sakba, Hamuriye ile Hazza beldelerine gönderdiği içerisinde kırtasiye ve insani yardım malzemeleri bulunan 56 araçlık konvoy bölgeye ulaştı.

Esed bir yandan vuruyor bir yandan yardım dağıtıyor

Bölgedeki 11 bin 100 aileden 3 bininin yararlanacağı yardım kolilerinde un, yağ, pirinç, şeker, kuru fasulye ve kırtasiye gibi malzemeler bulunuyor.

''Rejim bir taraftan sivilleri vuruyor, diğer taraftan göstermelik yardımlarda bulunuyor''

Bu arada Doğu Guta bölgesindeki yerel medya aktivistlerinden Muhammed Ebu Adel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Esed güçleri, bir taraftan Şam'ın Doğu Guta bölgesi ile Halep ve İdlib'te sivil yerleşim yerlerini bombalarken diğer taraftan Doğu Guta'ya göstermelik yardımda bulunuyor.'' dedi.

Rejim güçlerinin Doğu Guta'da Balla ve Arbin bölgesine hava saldırılarında bulunduğunu aktaran Ebu Adel, ''BM'nin Suriye Kızılayı'nın desteğiyle Doğu Guta bölgesine gönderdiği yardımların içerisinde tencere, tava ve futbol topu da vardı. Burada halkın tencere tavaya değil, ciddi yardımlara ihtiyacı var.'' ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)