EURO 2016 Fransa'ya, 1 milyar 270 milyon Euro kazandırdı
Detay Haber

Euro 2016’nın önceki gün Paris’te oynanan ve nefesleri kesen final maçında Portekiz ev sahibi Fransa’yı uzatmalarda attığı golle 1-0 yenerek kupanın sahibi oldu. Ancak her ne kadar kupayı kaybetse de, 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında oynanan ve tüm dünyada futbol severleri ekran başına kilitleyen turnuvanın asıl kazananı ev sahibi Fransa oldu.

Habertürk'te Sefer Yüksel'in haberine göre; En fazla takım, maç ve ev sahibi şehir sayısıyla Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde önemli bir yere sahip olan Euro 2016’da, bir ay boyunca Fransa’nın 10 ayrı kentinde 51 maç oynandı.

Toplam 24 ülkenin mücadele ettiği bu dev turnuvanın Fransa ekonomisine katkısı ise tam 1 milyar 270 milyon Euro oldu. Fransa, bu gelirin yaklaşık 500 milyon Euro’sunu maç biletleri ve konaklama harcamalarından elde etti.

Organizasyondaki en bilet fiyatlarının 25 Euro ile 895 Euro arasında değişiyordu.

Fransa - Portekiz - Kupa Töreni İZLE

100 BİN İSTİHDAMIN 25 BİNİ KALICI

Turnuvanın Fransa ekonomisine sağladığı bir diğer ekonomik fayda ise istihdam cephesinde yaşandı. Bir aylık turnuva boyunca Fransa’da 100 bin geçici istihdam sağlandığı ifade ediliyor.

Fransız yetkililerin açıklamalarına göre, söz konusu bu rakamın 25 bininin kalıcı istihdam olması bekleniyor. Kuşkusuz bir ay turnuvanın en büyük kazananlarından biri Fransız turizmciler oldu. 51 maç oynan turnuvayı yaklaşık 2.5 milyon kişi stadyumlarda izledi.

Fransız yetkililerin verdiği bilgiye göre bu seyircilerin yarısından fazlası yani yaklaşık yüzde 60’ı turistti. Turnuvanın bir diğer kazanan cephesi ise sponsorlar oldu.

Ronaldo final maçında gözyaşlarına hakim olamadı

SPONSORLARIN KAZANCI 50 MİLYON

Sponsorlar turnuvadan kazancının 50 milyon Euro’yu aştığı belirtiliyor. Turnuva yemeiçme sektörünü de hareketlendirdi. Dominos Pizza, Fransa’nın oynadığı akşamlarda saat 18.00-23.00 arasında her saniye 5 pizza satıldığını açıkladı.

Bu da normal bir akşama kıyasla yüzde 70’lik bir artışla 115 bin pizza anlamına geliyor. Aynı akşamlarda sıradan bir akşamda tüketilenden 40 milyon litre daha fazla bira tüketildiği açıklandı.