Eymen'in cenazesi için araç vermediler
İHA

İzmir’in Buca ilçesinde kayıp olarak aranan 5 yaşındaki Eymen Sadık D.’nin cesedi, dövülerek öldürüldükten sonra atıldığı tandırda 4 gün önce ortaya çıkmıştı.

MİNİK BEDEN KÜÇÜK TABUTLA GELDİ

İzmir’de yakınlarına teslim edilen Eymen’in cenazesi için cenaze aracının, ücretsiz olarak tahsil edilmediği belirtildi. Küçük çocuğun cenazesi, ufak tabutla birlikte yakınlarının otomobilinin bagajına konuldu.

Eymen'in cenazesi için araç vermediler VİDEO

GAZETECİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Tüm yol boyunca anneanne ve yakınları ile birlikte getirilen Eymen’in cenazesi, Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi morguna koyuldu. Cenazenin otomobilden alındığı sırada görüntü almak isteyen gazetecilere tepki gösteren anneanne Dilek Ç., “Lütfen gidin, istemiyorum. Neden çekiyorsunuz? Zamanında yapsaydınız.” dedi.

Eymen'in cenazesi için araç vermediler

2 SAAT İÇERİSİNDE DEFNEDİLECEĞİ YER BULUNDU

5 yaşındaki Eymen'in Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne getirilen cansız bedeni bir süre morga alındı. Görevlilerin bir gün daha bekletilemeyeceği uyarısı üzerine ailesi hemen cenaze işlemlerine başladı. Yaklaşık 2 saat içerisinde Asri Mezarlığı’nda yer bulunurken, Eymen Sadık D.'nin cansız bedeni, Tepebaşı ilçesine bağlı Eskibağlar Mahallesi’ndeki Hal Camii’ne getirildi.

Eymen'in cenazesi için araç vermediler

MÜFTÜ 'MAHCUBUZ' DEDİ

İkinci namazının ardından Eymen Sadık D.'nin cenaze namazı kılındı. Cenazeye yakınlarının yanı sıra Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım da katılarak namazı bizzat kıldırdı. Küçük Eymen’in koşup oynayacağı bir yaşta hayatını kaybettiğini ifade eden Yıldırım, “O bir cennet kuşu yavrumuz, mahcubuz karşısında. Çocuklar bizim gönül huzurumuz, göz aydınlığımız. Yeryüzünün en masum, en nadide varlıklarından biri olan Eymen yavrumuzun cenaze namazını kıldırmaktan dolayı üzgünüm. Mahcubuz, Rabbim bizi merhametten ayırmasın. Buna sebep olanlar kıyamet günü en ağır soruya muhatap olacakladır.” dedi.

Eymen'in cenazesi için araç vermediler

TABUTUNU ÖPTÜ

İlçe müftüsü Yıldırım, konuşmasının ardından Eymen’in tabutunu öperek namazı kıldırdı. Eymen Sadık D.'nin cenazesi, namazın ardından yakınlarının omuzunda cenaze aracına kadar gözyaşlarıyla taşındı. Eymen'in cenazesi, daha sonra Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Eymen'in cenazesi için araç vermediler

Eymen'in cenazesi için araç vermediler

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)