Farah Zeynep Abdullah kimdir?

d

FARAH ZEYNEP ABDULLAH KİMDİR?

17 Ağustos 1989 İstanbul doğumludur. Babası Irak Türkmenlerinden annesi ise Boşnak kökenlidir. Lise eğitiminin bir bölümünü İstanbul Saint Michael Fransız Lisesi'nde almıştır. Fakat sonraki zamanlarda babasının mesleki durumundan dolayı kaydını İngiltere’ye aldırmıştır. Lisenin geri kalanını İngiltere’de tamamlamıştır.

KARİYERİ

‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ dizisinin 2. sezonunun ardından yarıda bıraktığı Kent Üniversitesi (İngiltere) Fransızca- Drama bölümüne dönüp eğitimini tamamlamış ve 2013 yılında diplomasını almıştır. Ayrıca kendisi kadın erkek eşitliği üzerine başlatılan 'HerForShe' adlı bir kampanya reklâmında da oynamıştır.

Üniversite sınavlarına hazırlanırken ‘Öyle Bir Geçer Zamanki’ dizisi için teklif aldı. İngiltere’deki okuluna dönmesine günler kala deneme çekimlerinde başarılı olmuş ve Aylin karakteri için seçilmiştir. Bu dizideki Aylin karakterinden sonra, Yılmaz Erdoğan’ın ‘Kelebeğin Rüyası’ adlı filminde rol almıştır.

Farah Zeynep Abdullah kimdir?

ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Star TV ekranlarında yer alan ‘Kurt Seyit ve Şura’ adlı dizide de başrol oynamıştır. Çağan Irmak’ın yönetmenlik yaptığı ‘Unutursam Fısılda’ filminde de en başarılı çıkışını yapmış, ayrıca 'Barbie Prenses' ve 'Rockstar' adlı çizgi filmde de seslendirme yapmıştır. Oyuncu hala çalışmalarını sürdürmektedir.

YER ALDIĞI PROJELER

2010–2012- Öyle Bir Geçer Zaman ki

2014- Kurt Seyit ve Şura

2013- Kelebeğin Rüyası

2014- Bir Küçük Eylül Meselesi

2014- Unutursam Fısılda

2015- Barbie Prenses ve Rockstar (seslendirme)