Faruk Çelik bugün de Soma'ya gitmeyecek

Faruk Çelik bugün de Soma'ya gitmeyecek

Soma'daki maden faciasından 20 saat sonra konuşan Faruk Çelik, ''Neden Soma'ya gitmediği'' yönündeki bir soruya "sağlık nedenleri" gerekçesiyle cevabını verdi.

ÇELİK RADYASYON ALDIĞI İDDİALARINI DOĞRULADI

Twitter'da AK Parti'ye yakın isimlerden Esat Ç. rumuzlu kullanıcı da Bakan Çelik'e kanser şüphesiyle radyasyon verildiği iddiasında bulundu. Çelik bugün Hürriyet'e yaptığı konuşmasında, 2 gün boyunca böbrek üstü bezlerinde belirlenen iki kitlenin tedavisiyle ilgili tetkikler yapıldığı ve radyasyon aldığını açıkladı.

"İNSANLARLA TEMAS ETMEMEM GEREKLİ"

Bakan Çelik'e belirli aralıklarla radyasyon verildi ve iki gün insanlarla temas etmemesi istendi. Sonuçlar, temiz çıktı.

SOMA'YA BUGÜN DE GİTMEYECEK

Bu sabah ikinci doz iğne için hastaneye giden Çelik'e doktorların tavsiyesinin yine kimseyle görüşmemesi yönünde olduğu belirtildi. Bu nedenle Çelik bugün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Soma'ya gidemeyecek.

"SOMA'YA GİDİYORUM" DEMİŞTİ

Bakan Faruk Çelik, Soma'da meydana gelen facianın üzerinden 20 saat geçtikten sonra ilk değerlendirmesini dün yapmıştı. Çelik, facianın yaşanmasının ardından “ortada görünmediği” iddialarına, “Tüm bakanlık olarak ilk andan itibaren oradayız. Kriz masası kurduk. Ben de Cumhurbaşkanı ile Soma'ya gidiyorum'' demişti.