Faruk Çelik Meclis'te konuştu İZLE

Faruk Çelik Meclis'te konuştu İZLE

Soma'da meydana gelen ve 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facia sonrası hedefteki isimlerin başında kuşkusuz Bakan Faruk Çelik geliyordu.

TOPU TANER YILDIZ'A ATTI

Başbakan Erdoğan'ın da AK Parti grubunda yaptığı konuşmada teşekkür etmediği tek isim olarak dikkat çeken Bakan Çelik Meclis'te konuştu. Çelik, dün yaptığı "Bizim madenlerle ilgili yalnızca teştif görevimiz var, gerisi Enerji Bakanlığı'nın sorumluluğunda" açıklamasına benzer bir konuşma yaparak topu yine Taner Yıldız'a attı.

Faruk Çelik: İhbar üzerine bu ocağı 8 kez teftiş ettik İZLE

8 KEZ ŞİKAYET ÜZERİNE TEFTİŞ EDİLDİ

Bakan Çelik şunları söyledi:

"Kimin nerede ne ihmali var net bir şekilde ortaya çıkacak. Kömür çıkarma sisteminde yapısal sorunlar var. Denetimlerin denetlenmesiyle ilgili de düğmeye bastık. Taşeron denilen, emeğin sömürüsü uygulamalar malesef bu sistemin içinde var.

2010 yılından itibaren madenlerle ilgili yeni bir teftişi hayata geçirdik. 160 maden ocağı var, her yıl iki kez programlı teftiş ediliyor. Ayrıca ihbar üzerine yaptığımız teftişler var. Nedir yani, biz müfettişlere ne gibi yetkiler vermişiz. Ocakta ikinci çıkış yolu yoksa burası durdurulur. Mekanik havalandırma yoksa, yedek enerji kaynağı yoksa, patlamaya karşı korunaklı değilse, sensör yoksa, yedek havalandırma yoksa kapatılır diyor. Bu bahse ocakla ilgili 8 kez programlı teftiş yapmışız 8 kez ihbarlı teftiş yapmışız. Bulunan noksanlar giderilmiş."