Faruk Çelik: Millet CHP'nin defterini dürecek
İHA

Faruk Çelik: Millet CHP'nin defterini dürecek

Bakan Çelik, AK Parti Şanlıurfa Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmasında AK Parti iktidarının icraatlarını anlattı. Barış süreci ile ilgili konuşan Çelik, “Biz molotof gençliğinden yana değiliz. Eli kalem tutan gençlikten yanayız" dedi. Doların yükselmesini ise seçim öncesinde oynanan bir oyun olarak değerlendiren Çelik, şöyle devam etti:

"Şimdi yeni bir seçimin arifesindeyiz yine ayak oyunları başladı. Dolarda olup bitenleri görüyorsunuz sürekli bir iniş çıkış var. Zikzaklar yaptığını görüyorsunuz. Doların Türkiye’de sert esmesini bir yere bağlayanlar var onlara buradan sesleniyorum. Bunlar seçime gidişteki ekonomiye dönük bazı sorunlar yaşatma hesabı olan insanların oyunları olduğunu akıllardan uzak tutmamak gerekiyor."

"MİLLET CHP'NİN DEFTERİNİ DÜRECEK"

CHP'nin kapatılma iddialarının da seçim arefesinde oynanan ikincibir oyun olduğunu belirten Çelik, "Diğer bir oyun ise ana muhalefet partisinin kapatılabileceğini söylüyorlar. Ve bunları yetkili ağız Genel Başkanları söyleyebiliyor. Bu da seçime dönük bir provokasyon olduğu çok aşikar. Cumhuriyet Halk Partisi sistemin öz evladıdır ve sistem öz evladına kıymaz ama 7 Haziran'da biz inanıyoruz ki bırak şöyle kapatmayı, millet Cumhuriyet Halk Partisi'ne kıyacak ve defterini dürecek" diye konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir dönem SGK’yı yönettiği dönemdeki borçlar da dahil olmak üzere toplam 50 milyar TL olan borcu 7 yılda ancak 19 milyar TL'ye düşürebildiklerini de kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)