Fatih Altaylı: CHP Erdoğan olmasa barajı bile geçemez

Fatih Altaylı: CHP Erdoğan olmasa barajı bile geçemez

Kaybedilen seçimler CHP içinde çatlaklara yol açtı. Bunun yanı sıra birçok kesimden de yorumlar geldi. Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, CHP'nin çok başarısız olduğunu, hatta Recep Tayyip Erdoğan sayesinde yüzde 30'lara çıkabildiğini yazdı. Fatih Altaylı'nın 'Erdoğan yoksa CHP de yok' başlıklı bugünkü yazısı şöyle:

''YÜZDE 30'A ULAŞMAK CHP'NİN BAŞARISI DEĞİL''

''Şimdi bazıları çıkıp 'CHP çok ciddi oy alıyor. Yüzde 30'lar az mı! Sen ne diyorsun' diyeceklerdir. Kendilerini kandırmasınlar. O yüzde 30'a yaklaşan veya ulaşan oylar CHP'nin başarısı değil, Tayyip Erdoğan'ın başarısı.

''ERDOĞAN OLMASA BARAJI BİLE GEÇEMEZ''

Erdoğan, Başbakan olmasa ya da Başbakanlığında böyle bir üslup kullanmasa, CHP bırakın yüzde 30'a yaklaşan oy almayı, bu haliyle barajı dahi geçemez.

SAĞ SEÇMENİN BİR BÖLÜMÜ DE CHP'YE OY VERDİ

Bugün CHP'de konsolide olan oylar arasında çok ciddi eski DYP, eski ANAP, eski AP oyları vardır. Erdoğan'ın tavır ve tarzından ötürü sağ seçmenin bir bölümü oylarını CHP'ye istemeye istemeye de olsa vermektedir.

''KÜRTLERDEN GELEN OY SIFIRA YAKINDIR''

Sola oy vermesi muhtemel Kürt seçmenlerin ise kendi alternatifleri olduğu için oradan gelen oy sıfıra yakındır. Tayyip Erdoğan'ın olmadığı bir siyasi ortamda CHP yemin ediyorum barajı bile geçemez. ''