Fatih Altaylı: O anket aynen yayınlandı

Fatih Altaylı: O anket aynen yayınlandı

Fatih Altaylı, bugünkü yazısında internete düşen bir ses kaydıyla Konsensus'un anket sonuçlarında AK Parti lehine kaydırma yaptığı iddialarına yer verdi. "İşin aslı şöyle" diyerek konuya ilişkin yaşananları anlattı.

İŞTE FATİH ALTAYLI'NIN O YAZISI

DEĞERLİ okurlar, Türkiye'de her şey giderek zıvanadan çıkarken hepimiz bundan kendimize düşen payı alıyoruz. Dün akşam saatlerinde de benim de dahil olduğum bir konuşmayla ilgili olarak önü-ortası-sonu değiştirilmiş bir bant yayınlandı. Bağlamından koparılmış bir biçimde montajlanarak yayınlanan bu bant içeriğinde benim yayın grubumuzun yönetim kurulu üyesi Fatih Saraç'la yapmış olduğum bir konuşmada yıllardır düzenli olarak yayınladığımız Konsensus-Habertürk anketinde bazı manipülasyonlar yapıldığı izlenimi oluşmaktadır.
İşin aslı ise şöyledir:

Fatih Altaylı: O anket aynen yayınlandı

Anket sonuçlarında BDP'nin düşüş göstermesi üzerine, bana, bu durumun Barış Süreci'nin BDP tarafından sabote edilmesine yönelik bir kaygı iletildi, ben de bu durumu anketi yapan şirketin yöneticisiyle konuşup bir kez daha değerlendirilmesini isteyeceğimi belirttim. Herhangi bir partinin oyları ile oynamamızın mümkün olmadığını lisanı münasiple ifade ettim.

Daha sonra Konsensus yöneticisi Murat Sarı ile yaptığımız görüşme neticesinde Sarı, sonuçlarına güvendiğini belirtti ve biz de sonuçları aynen yayınladık. Zaten söz konusu ankete ve öncesinde ve sorasındaki anketlere bakan okurlarımız bu anketler arasında bir tutarsızlık olmadığını açıkça göreceklerdir. Montaj ürünü konuşmalar ve bağlamından koparılmış konuşmalarla hiç içinde olmadığımız bir savaşın parçası ve hatta tarafı haline getirilme çabalarını boşa çıkarma ve tarafsızlığımızı koruma kararlılığımız sürecektir.

Anketlerimizde manipülasyon yaptığımız iddiaları her seferinde seçim sonuçları ile yalanlanmıştır. Tam aksine yıllardır anketlerimizi yapan Konsensus yönetimi, şimdiye kadar defalarca''Bunca anket yaptık. Sonuçları bir kere bile sorgulamadınız'' diyerek teşekkürlerini iletmiştir. Burada asıl sorun Türk medyasının bir bütün olarak içine düşürüldüğü durumdur.