Fatih Altaylı: Ünal Aysal kaçtı

Fatih Altaylı: Ünal Aysal kaçtı

Galatasaray Kulübü'nde merhum Özhan Canaydın döneminde 2. Başkanlık görevini üstlenen Fatih Altay, istifa kararı alan Ünal Aysal hakkında şoke edici tespitler içeren bir yazı yazdı.

Altaylı, Aysal'ın uzun zamandır başkanlığı bırakmak için fırsat kolladığını ve son yaşanan olayları bahane ederek görevden 'kaçtığını' iddia etti.

İşte Fatih Altaylı'nın Habertürk Gazetesi'ndeki o yazısı:

Aysal kaçarken Galatasaraylılar ne yapacak Galatasaray yine karıştı. Her tarafta türlü haber. Yok şu şunla görüştü, yok bu bunla görüştü gibi sallamalar. Söyleyeyim çoğu uydurma, çoğu palavra.

KAÇMAK İSTİYORDU

Gelin size işin doğrusunu en başından anlatayım. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal zaten "Kaçmak" istiyordu. Bunun sinyalini Mali Genel Kurul'da vermişti ama genel kurul tuzağa düşmeyince devam etmek zorunda kalmıştı. Ama niyeti "Kaçmak" olduğu için Divan Kurulu toplantısını bahane ederek "Kaçtı" Yoksa Divan Kurulu'nda istifasını gerektirecek bir durum ortaya çıkmamıştı. Divan Kurulu'ndaki mesele şuydu.

APTALLIK OLURDU

Ünal Aysal Galatasaray'ın gayrimenkullerini satmak ya da bir Gayrimenkul Yatarım Ortaklığı çatısı altında toplama izni almak için Genel Kurul'a gitmek istiyordu. Bunu da önce Divan'a anlattı. Divan ise tepki gösterdi. Tepkinin nedeni şuydu. Aysal bunu nasıl yapacağını anlatmadı. Yöntemini, hangi yolla yapacağını söylemedi. Usulün bir şeyler anlattı Divan da "Haklı olarak" detaylı bilgi istedi. Bunun üzerine bir de kulübün şirketlerde sahip olduğu altın hisseyi satmak istemesi iyice ortalığı karıştırdı. Çünkü bu "Altın hisse" kulübün, sahip olduğu şirketlerdeki kontrolünü sağlıyordu. Bunu satmak eski bir Başkan'ın deyişiyle "ya cehalet ya da aptallık" olurdu ve sonuç olarak ikisi de aynı kapıya çıkardı. Işın Çelebi'nin haklı uyarısıyla Divan bunu da eleştirince Aysal'a kaçmak için bahane doğdu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...