Fatih Altaylı'dan Prandelli eleştirisi

Fatih Altaylı'dan Prandelli eleştirisi

Habertürk Gazetesi Yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşe yazısında Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli'yi eleştirdi.

İtalyan hocanın sarı-kırmızılı takımı çalıştıracak kalibrede bir hoca olmadığını söyleyen Altaylı, ''Değil Prandelli'yi, kulübede bir eşeği oturtsan, hiç taktik maktik falan da vermese 11 “onurlu” adam sahada kendini o duruma düşürmez.'' dedi.

İşte Altaylı'nın o yazısı:

Galatasaray'da yeni yönetim işbaşı yaptı. Eğer doğru ise taze başkan Duygun Yarsuvat'ın kongre günü yaptığı açıklama şöyleydi: “Prandelli'nin görevine son vermeyi düşünmüyoruz. İstikrar önemlidir.”

Açıklamayı taze taze internette okuyunca güldüm. “Başarısızlıkta istikrarlı olmak bir meziyet midir?” diye.

Prandelli iyi adam hoş adam da Galatasaray'ın hocası olacak kalibrede değilmiş. Bunu kanıtladı. Bunca maç oynamışsan ve hâlâ “takımın” belli değilse hoca moca olamazsın Galatasaray'a. Bakın bunca yıldır Türkiye'de ve dünyada başarılı olmuş takımlara. Hepsinin ezberlenmiş bir ilk 11'i vardır. Üç aşağı beş yukarı da bu 11 bellidir. Sonuçta futbol bu. Basit bir oyun. Uzay bilimi değil. Ay'a adam da yollamıyorsun.

Ammaaa! Prandeli'nin iyi hoca olmaması, Galatasaray'ın özellikle de Başakşehir karşısında 4 yemesini de gerektirmiyor. Sahada her biri yılda en az 3 milyon TL kazanan, kimilerinin yıllık kazancı 9-10 milyon TL'yi bulan 11 adam var. Topa sizden, benden daha iyi vurdukları, daha iyi çalım attıkları için kendilerine bu para ödeniyor. Sırf bu yüzden bu kadar para alıyorlar. Sırf bunu daha iyi yaptıkları için, kendileri kadar iyi yapamayan diğer futbolculardan daha fazla paraya imza atıyorlar.

EŞEĞİ OTURTSAN KULÜBEYE O DURUMA DÜŞÜRMEZ

Değil Prandelli'yi, kulübede bir eşeği oturtsan, hiç taktik maktik falan da vermese 11 “onurlu” adam sahada kendini o duruma düşürmez. Bu utanç verici tablonun parçası olmaz. Galatasaray'daki asıl mesele işte bu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...