Fatih Altaylı'dan ses kaydı açıklaması

Fatih Altaylı'dan ses kaydı açıklaması

Akşam saatlerinde Habertürk Gazete Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Artı 1 televizyonunda Mirgün Cabas'ın sunduğu Her Şey programında o ses kaydıyla ilgili konuştu.

Ankette manipülasyon yapmadıklarını aktaran Altaylı ses kaydının montajlanmış olduğunu söyledi.

Fatih Altaylı'dan ses kaydı açıklaması

"FATİH SARAÇ'A KEFİL OLAMAM"

"BDP'deki düşüş çok fazla dedim Murat Sarı'ya o da bakayım döneyim dedi. Daha sonra döndü dedi ki çalışmamızda bir sorun yok dedi. Daha sonra biz de anketi aynen yayınladık. MHP'de de yükseliş o ankette de kabak gibi görülüyor."

"Daha sonra AKP'de 6 puanık düşüş vardı. 54'ten 48'e düştü. Fatih Saraç'ın kime ne dediğini bilemem. Ben ona kefil olamam."

"Anket yayınlandı ve o rakamlar ortada. Fatih Saraç böyle bir şey söylemişse bile biz müdahale etmemişiz zaten. Başbakan'ın uçağına binemeyen yasaklı olan benim. Bu kavgada tarafsız olmanın bedelini yiyoruz. Herkes onlardan birisinin yanında olmanızı istiyor. Biz bu kavgayı üzülerek izliyoruz."

"BENİM KADAR FIRÇA YİYEN BAŞKA GAZETECİ VAR MI"

"Haftalardır yazdıklarım ortada, benim kadar bu yüzden fırça yiyen başka bir gazete var mıdır?"

"Zaman zaman gazetecilerden talepler olur ve bu talepler geçiştirilir. Önemli olan gazeteye neyi koyduğundur. O zaman Konsensus ne anket sonucunu çıkartıp koyarsa biz onu gazeteye koyuyoruz. Murat Sarı'nın bana defalarca teşekkürü var. Hiç bir anketimize müdahale etmediğiniz için. Biz hiç bir şeyde oynamadık. Oynamamız sözkonusu olamaz."

"BUGÜNKÜ MEDYADAN KİM MEMNUN"

"Anketlere baktığınızda BDP'deki düşüş kabak gibi ortada. Ben bu meslekte 30 yıldır bilgi topluyorum."

"Ben mesleğimi hala en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Yarınki yazımda her şeyi anlattım. Ben o gazeteyi yöneten isimim. Ben bir siyasetçiyle konuşup tamam demedim."

"Bugün Türk medyasından kim çok memnun. Sadece hükümet karşıtı olanlardan bahsetmiyorum. Hükümetin yanında olanlar da rahatsız. Bunun montajlanması beni üzdü. Bütün gazeteciler her gün patronlarımızla siyasetçilerle didişerek bu işi yapıyoruz."

"KAYITLARI KESİP BİRLEŞTİRMİŞLER"

"BDP'deki düşüşle ilgili bir talep var ve biz de bakarız demişiz. Ama kayıtları kesip birleştirmişler. Bu gazetenin namuslarından bir tanesidir bu anketler. Tamamı doğru çıktı. 2011 seçimlerinde yaptık doğru çıktı. Manipülasyon denildi ama her seferinde tamamı doğru çıktı. Bu sadece bizim değil Murat Sarı'nın da namusudur. En son ben az düşmüş dedim kusura bakma dedi."

"Son seçimlerden önce Murat bize bir anket getirdi bu seçimde AK Parti'nin bu oyu alması mümkün değil dedim. Ve nitekim Murat'ın verdiği anket sonuna kadar doğru çıktı."

"CEBİMİZDEN PARA VERİP BU ANKETİ YAPTIRIYORUZ"

"Biz bugüne kadar Murat Sarı'nın dışındaki hiç bir anketi yayınlamadık. Cebimizden para vererek aanket yaptırıyoruz. Biz eğer bir taraf olsak geçtiğimiz günlerde bir takım kişilerin mallarına yapılan tedbir kararını nasıl haber yapabilirdik. Eğer ürün ortada taş gibi duruyorsa onu vereceksiniz."

"BAZI YERDE OLMAK BAZI YERDE OLMAMAKTAN DAHA İYİDİR"

"Herkes bizi kendi yanlarına çekmeye çalışıyor. İnatla biz hiç kimseye gitmiyoruz. 2007 yılında benim başında bulunduğum gazeteye el konuldu. Halka arza hazırlanan bir gazeteye el konuldu sahte belgeyle. Kimse niye ağzını açıp bir şey söylemiyor. Çünkü orada herkes sustu. Benim gazetem 1 Nisan sabahı uçarken."

"Türk medyasının durumu ne kadar vahimse benim durumum da o kadar vahim. Bazı yerde olmak bazı yerde olmamaktan daha iyidir. Beni hala orada tutmaları da grup açısından önemlidir."

ALTAYLI'YA AİT OLDUĞU SÖYLENEN SES KAYDI

Fatih Altaylı'ya ait olduğu iddia edilen ses kaydında, konuşmalar özetle şöyle:

Konsensüs Araştırma Şirketinin Habertürk için yaptığı anket, yayınlanmadan önce Fatih Saraç tarafından Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunuldu.

Aldığı talimatlarla Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinden çıkarken Fatih Saraç'ı Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı aradı.

Fatih Altaylı, BDP oylarının ankette düşük göründüğünü, MHP oylarından alınacak 3 puanın BDP oylarına yazılabileceğini söyledi. Konuyu Bilal Erdoğan'a telefonda anlatan Fatih Saraç, Bilal Erdoğan'ın da Başbakan'a bu teklifi iletmesini istedi.

Başbakan Erdoğan, oyların kaydırılarak anket üzerinde manipülasyon yapılmasına onay verince Fatih Saraç anketin yayınlanması için Fatih Altaylı'yı bilgilendirdi.