FBI İstanbul'da kaybolan ABD'li kadının izini sürdü

FBI İstanbul'da kaybolan ABD'li kadının izini sürdü

Fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul'da kaybolan ABD vatandaşı Sarai Sierra'yı (33) köşe bucak arayan İstanbul Emniyeti'ne önemli bir bilgi, Amerikan Federal Araştırma Bürosu'ndan (FBI) geldi.

TAYLAN İSİMLİ BİRİYLE MESAJLAŞMIŞ

FBI, Sierra'nın, kaybolmadan bir gün önce, 21 Ocak 2013 günü 11.00'da, elektronik posta sağlayıcısı 'Gmail' üzerinden, 'Taylan' ismini kullanan bir kişiyle mesajlaştığını belirledi. FBI, Sierra'nın, fotoğraf çekimi için 'Taylan' adlı bu kişiyle Galata Kulesi'nde buluşmak için randevulaştığını bildirdi.

"GALATA'DA BULUŞALIM" MESAJI

Sarai Sierra, 'Taylan' adlı bu kişiye, "Ben birazdan Galata Kulesi'nin karşısına gelicem, gelir misin?" mesajı geçti. Saat 11.33'te tekrar mesaj geçen Sierra, bu kez, "Ben çıkıyorum ulaşmak istersen beni telefondan ara" dedi. Saat 12.45'te, bu kez 'Taylan' adlı kullanıcı, "Ben oraya gelicem, umarım wirelessin vardır" mesajı geçti. Bilgi üzerine polis, Galata Kulesi ve çevresindeki kamera görüntülerini topladı. Polis, Sierra'nın Amerika'dayken de Taylan'la görüştüğünü de belirledi.

SİERRA İSTİKLAL'DE TAKİP EDİLDİ

Bu arada polis, Beyoğlu'nda topladığı güvenlik kamerası görüntülerinde fark edilen, Sierra'yı takip eden 30-35 yaşlarındaki erkeğin kimliğini belirlemek için de ayrı bir çalışma sürdürüyor.

EV SAHİBİNE BEKAR OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ

Sarai Sierra'nın, ABD'den getirdiği cep telefonu hattıyla İstanbul'da 4 görüşme yaptığı da belirlendi. Kadının yaptığı görüşmeler araştırılıyor. Sierra'ya evi kiralayan Yiğit Yetmez, kadının kendisine bekâr olduğunu söylediğini belirtti. Sarai Sierra'nın eşine "Amsterdam ile Münih'te fotoğraf sergisi var. Sergileri gezeceğim" dediği öğrenildi. Bunun üzerine Hollanda ve Almanya polisiyle temasa geçen Emniyet, 16 Ocak'ta Amsterdam'da, 17-18 Ocak'ta da Münih'te bulunan Sierra'nın sergi gezip gezmediğini araştırıyor.