Fenerbahçe Andre Ayew'i yeniden kiralayacak

Fenerbahçe'nin Fransız sportif direktörü Damien Comolli, teknik heyetin performansından son derece memnun kaldığı 28 yaşındaki hücum oyuncusunu Swansea'den önümüzdeki sezon için de kiralamak üzere harekete geçti.

SWANSEA MAAŞINDAN KURTULMAK İSTİYORDU

Ganalı futbolcu, ligde kaydettiği 3 golle takımının en skorer ismi konumunda. Geçtiğimiz sezon Premier Lig'den Championship'e düşen Swansea, oyuncunun yüksek maaşından kurtulmak için Fenerbahçe'ye kiralık olarak göndermişti.

Siyah-Beyazlılar; ilk 2 takımın Premier Lig'e çıktığı, 4 takımın ise Play-Off oynadığı Championship'te 17 maç sonunda 26 puanla 8. sırada bulunuyor ve lider Norwich'in 7 puan gerisinde.

Fenerbahçe Andre Ayew'i yeniden kiralayacak

GELİRLERİNDE DÜŞÜŞ YAŞANACAK

Swansea, ligden düşmesine rağmen bu sezon 41.6 milyon Pound destek ödemesi aldı. Swansea, sezon sonunda Premier Lig'e geri dönme hedefine ulaşamazsa, önümüzdeki dönemde alacağı bu ödeme yaklaşık 30 milyon Pound'a düşecek.

Gelirleri daha da azalacak olan Siyah- Beyazlılar, bu nedenle Ayew'i yeniden kiralamaya sıcak bakabilir. Yıldız futbolcunun sözleşmesinde 12 milyon euroluk satın alma opsiyonu bulunsa da Ali Koç bunu kullanabilecek durumda olmadıklarını açıklamıştı.

Fenerbahçe Andre Ayew'i yeniden kiralayacak