Fenerbahçe'den Fatih Altaylı'ya: FETÖ'cüleri mi koruyorsun

Fenerbahçe, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Fatih Altaylı'nın Fenerbahçe'de de FETÖ mensuu futbolcular ve üyeler var açıklamalarına karşılık verdi.

Fenerbahçe'nin yaptığı açıklamada öne çıkanlar;

AÇIKLAMA YAPMAK GEREKLİ OLDU

Fatih Altaylı isimli, dinlediğini anlayamayacak derecede gözüne perde inmiş, fanatizmi spor medyasına sokan şahsın bir televizyon kanalına yapmış olduğu açıklamalar hususunda aşağıdaki yazılı açıklamanın yapılması zarureti hasıl olmuştur.

ŞİKE KUMPASININ KAMUOYUNDA BENİMSENMESİ İÇİN ÇABALADILAR

3 Temmuz 2011 Sözde Şike Operasyonu sürecinde günlerce televizyonlarda FETÖ/PDY mensupları, onun işbirlikçileri, fanatizm adına bu grubun değirmenine su taşıyan kişi ve kuruluşlar günlerce şike kumpasının kamuoyunda benimsenmesi adına faaliyette bulunmuş, tek taraflı yayınlarla Fenerbahçe Spor Kulübü'nün, Başkanı'nın ve mensuplarının sahip olması gereken masumiyet karinesinin ve temel insani-hukuki hakların adeta ırzına geçerek kişilik linçi yapmıştır. Bu süreç içinde bir kez bile FETÖ/PDY'yi diline dahi alma cesaretini göstermeyen bu kişiler çok ilginçtir ki Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın NTV'de katıldığı bir program sonrasında harekete geçmiş, FETÖ/PDY'nin baş yapıtı olan Fenerbahçe Kumpası'nı meşrulaştırabilmek adına fütursuzca bir çaba içine girmiştir.

Fenerbahçe'den Fatih Altaylı'ya: FETÖ'cüleri mi koruyorsun

FATİH ALTAYLI BEDEL ÖDEYECEKTİR

Bu kişiler arasında Fatih Altaylı isimli şahsı görmek bizim için hiç de şaşırtıcı değildir. Yazdığı her yazısında küfrü ve hakareti mubah gören, Türkiye'nin alışık olduğu FETÖ yöntemleriyle algı manipülasyonu konusunda uzmanlaşmış, FETÖ üyesi polislerle o dönem Genel Yayın Yönetmenliği'ni yaptığı gazetede, hiçbir evrensel hukuk değerleriyle bağdaşmayacak yayınlara müsaade eden bu şahsı hala yazılı ve görsel medyada baş köşede tutanlar bilmelidir ki, yıllardır sesimizi duyurmaya çalıştığımız FETÖ'nün empoze ettiği eski Türkiye alışkanlıkları, artık toplumun tüm kesimlerince şiddetle reddedilmektedir. Gün Fenerbahçe'ye kumpas kuranlar için hesap verme, yaptıklarının bedelini ödeme günüdür. Ayrıca bilinmelidir ki kimse “yanılmışım, kandırıldım, pişmanım” diyerek geçmişte yaptıklarının hukuki sorumluluklarından kurtulamayacaktır.

Fenerbahçe'den Fatih Altaylı'ya: FETÖ'cüleri mi koruyorsun

DİNLEDİĞİNİ İDRAK EDEMEMİŞ

NTV'de Başkanımız tarafından yapılan çağrı çok açıktır. Fenerbahçe Spor Kulübü dahil tüm kulüpler geçmiş yıllara dönük olarak incelenmeli, mali kayıtları ve FETÖ/PDY ile olan para trafikleri araştırılmalıdır. Bu çağrıdan rahatsız olanların aynı anda harekete geçmiş olması bizim için hiç de şaşırtıcı değildir. Ayrıca, Başkanımız söz konusu şahsın bahsettiği ve soru sorduğu konuları zaten yayında açıklamış, merak edilenin fazlasını anlatmıştır. Bahse konu şahsın, ahlaki ve tarafsız gazetecilik anlamında vasatın üzerine çıkamamasının bir nedeni de anlaşılıyor ki dinlediğini (eğer dinlediyse) idrak edememesidir.

FETÖ ÜYELERİNİ KORUMA MİSYONU MU ÜSTLENDİ?

FETÖ/PDY mensupları, işbirlikçileri, fanatizm adına onların değirmenine su taşıyanlar tarafından 3 Temmuz'da her birine kahramanlık payesi verilen, Türk Futbolu'nu kurtaran yargı mensupları olarak gösterilen, 17.03.2010 tarihinde kulübe üye yapılan yargı mensuplarının bu tarihte (17.03.2010 tarihinde) FETÖ/PDY mensubu olduklarına dair Fatih Altaylı'nın elinde bir delil var mıdır? Varsa bu delili o tarihte devlet ile paylaşmış mıdır? Paylaşmamış ise bunun nedeni nedir? Fenerbahçe Spor Kulübü linç edilirken Fatih Altaylı nerededir? Bugün söz konusu şahıslar için söylediği sözleri o tarihte söylemiş midir? Söylememiş ise sebebi nedir? Benzer şekilde Emre Belözoğlu'nun da Fenerbahçe'de ya da Galatasaray'da oynadığı dönemde, ya da bugün FETÖ/PDY üyesi olduğu yönünde elinde bir delil var mıdır? Fatih Altaylı elinde buna ilişkin bir delil varsa devlet ile paylaşmış mıdır? Yoksa tıpkı 3 Temmuz'da olduğu gibi iftira atarak, karalayarak FETÖ/PDY'nin Türk Futbolu'ndaki gerçek mensuplarını korumak adına bir misyon mu yüklenmiştir?

ALGI MANİPÜLASYONUNU BIRAK AÇIK KONUŞ

Bahse konu şahıs, yazısında ve söylemlerinde tarafımıza “Fenerbahçe yönetim kurullarına aldığın kaç FETÖ'cü vardı?” sorusunu yöneltmiştir. Bizler, bu konuda herhangi bir bilgi sahibi değiliz. Ancak ahlaklı ve şerefli bir insanın yapması gereken, eğer Fenerbahçe Yönetim Kurulları'nda FETÖ'cülerin yer aldığı iddiası ulusal bir gazete ve televizyonda ifade ediliyorsa, tıpkı Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi, FETÖ üyesi olduğunu düşündüğü kişilerin isim listesini açıklaması ve savcılığa bu kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunulmasıdır. Algı manipülasyonu konusunda uzman Fatih Altaylı, karnından konuşmak yerine isim vermeli, algı manipülasyonunu bir kenara bırakarak açık açık konuşmalıdır.

AÇIKLAMANIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...