MHP'li Fethiye Belediye Başkanı'ndan ilginç bayram mesajı

MHP'li Fethiye Belediye Başkanı'ndan ilginç bayram mesajı

Demokratikleşme Paketi'nin ardından belediyeler de kendi açılımlarını yapmaya devam ediyor. Bazı belediyeler ilanlarında Kürtçeyi de kullanmaya başlarken, Muğla'nın Fethiye ilçesinden bu duruma ilginç bir tepki geldi. MHP'li Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bilboardlara astırdığı Türkçe-Kürtçe ilanla tepkisini gösterdi.

TÜRKÇE-KÜRTÇE ORTAYA KARIŞIK

Fethiye'nin ana cadde ve sokaklarındaki billboardlarda, 'Ülke bitûnîyme bozulmaması ve hezkırına insana dı hûndure me kuvvetlenmesi dılxaziya meye. Qurban Bayramımız piroz be' ifadelerinin yer aldığı ilanlar asıldı. Büyük şaşkınlık yaşayan vatandaşların merakı ise ilan altındaki şu ifadeler ile giderildi: 'Anladınız değil mi? Bu yüzden; tek millet, tek vatan, tek dil, tek bayrak, tek devlet"

'KÜRTÇE BİR CÜMLEYİ HERKES FARKLI ÇEVİRİYOR'

Yayınlanan mesajın daha önce Ramazan Bayramı'nda yayınlanan mesajla anlam bakımından hiçbir farkı olmadığını belirten Başkan Saatcı, 'Şu an ki astığımız billboardlardaki bayram ilanımızda yeni Demokrasi Paketi'ne bir atıfta bulunduk. Biraz insanlarımız düşünsün istedik. Çünkü bizim ortak değerlerimiz var. Anadolu coğrafyasında bizi bir arada tutan en önemli faktörlerden bir tanesi de, duru Türkçemiz. Anamızın ak sütü gibi olan dilimiz. Bu anlamda dilimizin önemini vurgulamak için bunu yaptık. Şunu da itiraf edeyim, Türkçe mesajımızın Kürtçe anlamını birçok Kürt kardeşimize sorduk. Bize, Malatya'daki ayrı, Ağrı'daki ayrı, Diyarbakır'daki arkadaşlarımız ayrı ifadeler gönderdi. Ana bir Kürtçeden bahsetmek mümkün değil. Lehçe ve kelime anlamlarında fark var. Türkçe Anadolu coğrafyasının ortak dilidir. Biz bunu vurgulamak istedik' dedi.

MHP'li Fethiye Belediye Başkanı'ndan ilginç bayram mesajı