FETÖ'nün üniversitesinin lisansı iptal ediliyor
AA

15 Temmuz'da milletin iradesine el koymaya çalışan FETÖ'nün, üst düzey isimlerinden Emre Uslu'nun da görev aldığı Fetullahçıların Amerika'daki üniversitesi Virginia International University'nin, lisansı iptal ediliyor.

EĞİTİM KALİTESİNDEN YOKSUN

ABD'de faaliyet gösteren "Göçmenlik Çalışma Merkezi" adlı kuruluşun geçen ay açıkladığı bir raporda, "eğitim kalitesinden yoksun" ve "ABD'ye gelen kişilere F1 öğrenci vizesi vermeye odaklı" faaliyet gösteriyor dediği Virginia International University, lisansını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

FETÖ'nün üniversitesinin lisansı iptal ediliyor

Göçmenlik Çalışma Merkezi'ninin internet sitesindeki habere göre, VIU'nun lisansının kaldırılmasının ilk aşaması olarak, rapordaki iddialar da dikkate alınarak bir soruşturma yürütüldü. Soruşturma kapsamında, okul çalışanları ile de görüşüldü.

İPTAL SÜRECİ BAŞLADI

Virginia Yükseköğretim Eyalet Konseyi'nde salı günü yapılan oylamada da sürecin bir sonraki aşamasına geçilmesi, oy birliği ile onaylandı.  Bu aşamada, üniversitenin, konseyin ilk aşamadaki bulgularına itiraz edip aksini ispat etme hakkı bulunuyor.

İkinci aşamada iddialar nedeniyle resmi olmayan bir oturum yapılacak ve iddia yöneltilen kişiler burada ifade verecek.  İkinci aşamanın da onaylanması durumunda VIU'nun lisansı iptal edilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)