Feyzioğlu: İdamı kaldırmamız övüneceğimiz bir husustur

Kayseri'de 2009 yılında Ramazan Bayramı'nın ikinci günü şeker toplamaya çıktıktan sonra kaybolan 3 çocuğun öldürülmesi, Kars'ta Mert, Adana'da Gizem çocuğun öldürülmesiyle Türkiye'de çocuk cinayetlerine dikkat çekilirken, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, idam tartışmalarına yönelik idama karşı olduklarını söyledi.

Feyzioğlu: İdamı kaldırmamız övüneceğimiz bir husustur

''İDAMA KARŞIYIZ''

Bugün Erzurum'a gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Erzurum Barosunda açıklamalarda bulundu. Dehşet verici olayların ardından idamın tartışıldığını ifade eden Feyzioğlu, “İdama karşıyız. Her yerde bu çok büyük suçtur bunu idam edelim diyenler çıkacaktır. O evlatlarımızın öldürülmesi çok trajiktir. Benim gözümde daha ağır daha korkunç bir suç olamaz. Ama yarın sonraki gün bir başkasının gözünde de öbür suç çok korkunçtur. Bir diğerinin gözünde bu da çok korkunç denilebilir ve idam furyaları başlar.''

''İDAMI KALDIRMAMIZ ÖVÜNECEĞİMİZ BİR HUSUSTUR''

''Bu sebeple bizim de içinde bulunduğumuz sistem Avrupa değerler sistemli imzaladığımız uluslararası anlaşmalar idamı kaldırmıştır. Bu bizim övüneceğimiz bir husustur. Cezalar ağırlaştırılabilir ama idam çözüm olmamaktadır” dedi.