Fidel Castro'ya göre dünya savaşını Rusya ve Çin engeller
ensonhaber.com

Küba devriminin liderlerinden Fidel Castro, tarih boyu birçok savaş ve devrim tecrübe eden Rusya ile Çin'in, dünyanın karşı karşıya olduğu sorunları daha iyi anlayabilmesi nedeniyle yeni bir dünya savaşından kaçınılması için gereken her şeyi yapacağını söyledi.

Fidel Castro'ya göre dünya savaşını Rusya ve Çin engeller

NÜKLEER TEHDİT OLUŞUMUNA DİKKAT ÇEKTİ

Havana merkezli Granma gazetesinin haberine göre, Küba'nın efsanevi lideri Castro, son dönemde ABD ile Rusya arasında Irak ve Suriye krizleri nedeniyle artan gerilimine dikkat çekerek, nükleer tehdidin ortaya çıktığını söyledi.

RUSYA VE ÇİN'İN DEVRİM TECRÜBELERİ

Öte yandan yeni bir dünya savaşı tehlikesinin Moskova ve Pekin yönetimleri tarafından bertaraf edileceğine inandığını dile getiren Castro, "Rusya ile Çin, dünyanın sorunlarını ABD'den daha iyi anlıyor. Çünkü iki ülke de faşizmin kör egosunun dayattığı korkunç savaşlar yaşadı. Rusya ile Çin'in tarihi gelenekleri ve devrim tecrübeleri sayesinde, yeni bir savaştan kaçınılması için en üst çabayı göstereceğinden şüphem yok" ifadelerini kullandı.

MADURO'YA DESTEK

Fidel Castro, son parlamento seçimlerinde partisinin hezimete uğradığı Venezuela lideri Nicolas Maduro'ya da destek verdi. Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi'nin kurulduğu tarihten bu yana birçok başarıya imza attığını vurgulayan Castro, devlete ait eğitim ve sağlık hizmetlerinde yakalanan başarı ve kaliteyi örnek gösterdi.