Fikirci Bey yazdı: HALKLARIN FAŞİST PARTİSİ

Fikirci Bey yazdı: HALKLARIN FAŞİST PARTİSİ

HALKLARIN FAŞİST PARTİSİ

Bir partinin vizyonu eskiyince içinden daha reformcu, daha genç unsurlar ayrılır ve yeni parti kurarlar.

Ama bizde böyle olmuyor.

Önce paraleller ayrılıp İdris Bal’ın başkanlığında Demokratik Gelişim Partisini kurdular. Evet, kumpas kuracaklarına parti kurmaları iyi oldu.

Şimdi de CHP’yi yeterince faşist bulmayanlar ayrılıyor ve bir parti kuracakları söyleniyor.

Ben tam Aysel Tuğluk da ayrılsın hepsi bir araya gelip Halkların Faşist Partisini kursunlar diyecektim ki Demirtaş gazetecilere "Süreç İmralı'da başladı İmralı'da biter. Hükümet ya da İmralı bitti demeden süreç bitmez." dedi.

Daha şurada bir hafta olmadı ortalığı kan gölüne çevirdiğiniz, gidip kendi halkınıza saldırdığınız

Peki, ne oldu da şimdi Kandil’i bırakıp İmralı’cı oldunuz?

Çünkü denediler İmralı’yı devreden çıkarmayı ama olmadı.

Öcalan’ın Kürt halkı üzerindeki gücünü kıramadılar, hele halkların barış isteğini hiç engelleyemediler.

Paraleller gibi denediler ve rezil oldular, şimdi kıvırmaya çalışıyorlar.

Belli ki ABD ve AB’den bir söz aldılar.

Herhalde “Boşverin İmralıyı da Türkiye’yi de, bizim mandamız altında Irak ve Suriye’de size bir devlet kuralım” dendi.

Bunlar da kandı. “Biji Serok Obama” dediler.

Oysa Emperyalizmin 100 yıllık taktiğidir. Petrolün denize getirileceği limanın ağzında yapay bir devlet kurmak. Kuveyt böyle bir devlettir mesela.

Şimdi de Kürt petrolünün İskenderun limanına açılacağı yerde Türkiye gibi kişilikli bir devlet değil, kendi güdümlerinde uydu bir devlet kuracaklar. Yoksa Suriye’nin bir ucundaki küçük bir kaçakçı kasabası neden Hollywood kadar ünlü yapılsın ki?

Daha önce de söylemiştim. IŞİD diğer örgütlerden farklı. Davranışları belirli bir mantığa da uymuyor. Musul’u bir günde düşürebiliyorlar ama 50 gündür Kobani’yi ele geçiremiyorlar. ABD koalisyonunun uçakları da yüzün üzerinde sorti yapıyor ama toplam 100 IŞİD mensubu bile ölmüyor. PYD’ye yapılan yardımların yarısı ISİD’ın eline geçiyor. Ve nasıl bir “İslami terör örgütü”yse, sadece Müslümanları öldürüyor.

ABD ve Almanya’nın PKK’yı terör örgütü listesinden çıkarma ve orada bir Kürt devleti kurma planı yine bölgeyi hiç tanımamaktan kaynaklanan bir Batı aptallığı. İç dengeleri anlamadan Irak’ta bir ordu kurdular, iki günde ISİD’e ya teslim oldu ya da katıldı.

O dar koridorda kuracakları Kürt devleti de asla uzun ömürlü olmaz.

Bir kere İran, Irak ve Suriye’deki tüm Kürtleri toplasan Türkiye’dekilerin onda biri etmez.

Buradakiler de Antalya’yı, İstanbul’u bırakıp gitmeyeceklerine göre. Demek ki ortaya yine kocaman bir problem doğurup çekip gidecekler. Derdi bize düşecek.

Neyse ki hala böyle oyunlara gelmeyecek, kararlı ve dik duran bir hükümet var, üstelik 2015’te de %50’yi alacak gibi görünüyor.

Bazıları da “bu sorunlar bir CHP hükümeti zamanında olsaydı ne yapardık acaba” diye hayıflanıyorlar. Merak etmeyin hiçbir şey olmazdı. CHP yine sırtını Ortadoğu’ya döner, araba çoraba karışmazdı, zaten Batı’nın da Türkiye’den istediği bu. Oradaki düzenlerine Türkiye’nin karışmaması. Tarihin en uzun ömürlü İslam devletinden, dini yasaklayan, halifeyi kovan, İslamofobik bir ulus devletçik çıkarmak kimin fikriydi sanıyorsunuz?

twitter: @kalemciler