Filipinler'in pirinç tarlaları göz kamaştırıyor

Filipinler‘in başkenti Manila’nın da üzerinde olduğu Luzon Adası, Filipinliler için “dünyanın sekizinci harikası” olarak kabul edilen çeltik tarlalarına ev sahipliği yapıyor. Banaue bölgesinde, 2000 yıl önce Ifugao kabilesi tarafından işlenmeye başlanan bu alanlar UNESCO Kültür Mirası listesinde de yer alıyor.

Dünyanın 8. harikası olarak bilinen 2000 yılllık pirinç tarlaları- FOTO GALERİ

Filipinler'in pirinç tarlaları göz kamaştırıyor

CENNETE ÇIKAN MERDİVENLER

333 yıl ülkeyi sömürge olarak kullanan İspanyollar, bu pirinç tarlalarını cennete çıkan merdivenler olarak tanımlamışlar. Banaue’nin binlerce yıllık çeltik tarlaları Filipinlilerin de gurur kaynağı. Banaue’nin doğusunda bulunan Batad‘da UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan bir yer. Banaue Köyü çeltik tarlaları kadar ünlü olan Batad Çeltik tarlaları, sanki bir amfi tiyatro gibi yükseliyor. 2000 yıl önce Ifugao kabilesi buraları el emekleriyle inşa etmişler.

Filipinler'in pirinç tarlaları göz kamaştırıyor

PİRİNÇ ÜRETİMİ DEVAM EDİYOR

O zamandan bu yana, nesilden nesile aktarılan geleneksel tarım yöntemleri ile pirinç üretimi devam ediyor. Son yıllarda iklimlerin değişmesi, şiddetli yağışlar ve artan erozyon etkisiyle, Ifugao görkemli amfi tiyatro çeltik terasları tahrip olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Filipinler'in pirinç tarlaları göz kamaştırıyor

GELENEKSEL EVLERİNDE OTURMAYI SÜRDÜRÜYORLAR

Turistlerin de katılım gösterdiği gönüllü programlarla, çeltik tarlaları arasına taş duvarlar inşa edilerek sellerin yıkım etkisi azaltılmaya çalışılmış. Asya’da en iyi korunan İspanyol kolonisi olarak kabul edilen Filipinler, birçok farklı kültürün yaşadığı bir ülke. Banaue, Batad, Sagada ve Vigan çevresinde yaşayan yerliler halen yüzlerce yıl önce inşa edilmiş geleneksel evlerinde oturmayı sürdürüyor.