Fransa AB Bakanı: May'in sunduğu anlaşma iyi bir anlaşma
AA

f

Fransa'nın Avrupa Birliği (AB) Bakanı Nathalie Loiseau, İngiltere Parlamentosu'nun, hükümetin AB ile vardığı birlikten çıkış (Brexit) anlaşmasını reddetmesinin çok üzücü olduğunu belirtti.

"ÇOK İYİ VE TEK MÜMKÜN ANLAŞMA"

Loiseau, İngiltere Başbakanı Theresa May'in AB ile vardığı Brexit anlaşmasının İngiliz Parlamentosu'nda yapılan oylamada reddedilmesine ilişkin, France Inter radyosuna açıklamada bulundu.

Anlaşmanın reddedilmesinden sonra neler olacağına İngilizlerin karar vereceğine dikkati çeken Loiseau, "Çok üzücü bir haber, çünkü Theresa May'ın oylamaya sunduğu anlaşma, yaklaşık 2 yıl müzakere edildi. Çok iyi ve tek mümkün anlaşma." diye konuştu.

DİĞER SEÇENEKLER DE MASADA

Loiseau, İngiltere'nin AB'den ayrılış tarihini ertelemesinin hukuki ve teknik açıdan mümkün olduğunu söyleyerek, Fransa veya Avrupa'nın, İngiltere'nin bundan sonra yapması gerekenler konusunda söz hakkına sahip olmadığını anımsattı. Bakan Loiseau, "İngiltere'nin AB'ye yakın olacak şekilde uygun bir şekilde ayrılmasını istiyorsak bu, anlaşma ile olacak. Diğer opsiyonlar, ya anlaşma yok ya da Brexit yok." değerlendirmesinde bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, konuya ilişkin dün yaptığı açıklamada, oylamanın reddedilmesinin ardından İngiltere'nin, muhtemelen AB'den anlaşma ile ilgili ek süre isteyeceğini belirtmişti. İngiliz Parlamentosu'nda yapılan oylamada, May'in AB ile vardığı birlikten çıkış anlaşması, 202 evet oyuna karşı 432 hayır oyu ile reddedilmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)