Fransa'da gösteriler devam ediyor
AA

Fransa'da çalışma yasa tasarısını protesto eden sendikaların çağrısıyla bugün ülke genelinde düzenlenen grev ve protestolarda polis ve göstericiler arasında çatışmalar yaşandı.

POLİSLE ÇATIŞTILAR

Ülke çapında protesto eylemleri yapılırken başkent Paris'teki İtalya Meydanı'ndan başlayan yürüyüş sırasında göstericiler zaman zaman polisle çatıştı.

Fransa'da gösteriler devam ediyor

11 YARALI VAR

Polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre şu ana kadar çıkan olaylarda 11 kişi yaralandı, polis 15 kişiyi gözaltına aldı. Zaman zaman etraftaki camlara ve trafik levhalarına zarar veren göstericiler Ulusal Meclis'in bulunduğu Invalides Meydanı'na yürüyor.

Fransa'da gösteriler devam ediyor

Hafta başı itibarıyla senatoda görüşülmeye başlanan çalışma yasası tasarısını protesto için düzenlenen dokuzuncu büyük gösteride ülkenin farklı şehirlerinden çok sayıda kişi de Paris'e geldi.

Fransa'da gösteriler devam ediyor

Öte yandan çalışma yasa tasarısını protesto eden taksi sürücüleri de Paris'teki Porte Maillot Meydanı'nda bir araya gelerek yürüyüşe katıldı.

Ülke genelinde bugünkü grevlerin ise demiryolu ve havayolu ulaşımı ile çöp toplama merkezlerini etkilemesi bekleniyor.

Fransız polisin attığı gaz kapsülü gözüne isabet etti VİDEO

10 HIZLI TRENDEN BİRİ ÇALIŞMAYACAK

Fransa Demiryolu İşletmelerinden (SNCF) yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 hızlı trenden biri çalışmayacak, banliyö ve şehirlerarası trenlerin ise üçte biri hizmet vermeyecek.

Fransa'da gösteriler devam ediyor

EYFEL KULESİ TURİSTLERE KAPATILDI

Air France pilotlarının üye olduğu SNPL sendikası da internet sitesinden yaptığı duyuruda, grevler nedeniyle bugün beş uçuştan birinin gerçekleşmeyeceğini bildirdi. Açıklamada, işçilerin yüzde 27'sinin greve katılacağı belirtildi. Diğer taraftan Eyfel Kulesi de gösteriler nedeniyle bugün turistlere kapatıldı.

Gösterilerin ve eylemlerin Fransa'da devam etmekte olan Avrupa Futbol Şampiyonası'nı az da olsa etkilemesi bekleniyor.

Fransa'da gösteriler devam ediyor

Tartışmalara neden olan yasa tasarısının onaylanması halinde, günlük azami 10 saatlik çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılabilecek.

Fransa'da protestolar devam ediyor VİDEO

Fransa'da gösteriler devam ediyor

Sendikalar ve işçi örgütleri, hükümetin tasarıyı geri çekmesini, aksi halde geri adım atmayacaklarını söylüyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)