Fransızlardan Rahmi Koç'a devlet nişanı
Ajanslar

Rahmi M. Koç, Fransa tarafından Napoleon Bonaparte döneminden itibaren tüm dünyada üstün başarılı kişileri ödüllendirmek amacıyla verilen ve Fransız devletinin en prestijli devlet nişanı kabul edilen "Officier dans L'Ordre National de la Legion D'Honneur" ile ödüllendirildi.

"ÜLKESİNİ KALKINDIRDI"

Fransız Sarayı'nda düzenlenen törende Rahmi M. Koç'a nişanı, Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili takdim etti.

Bili, törende yaptığı konuşmada, "Bugün eşsiz bir şahsiyeti onurlandırmak üzere Fransız Sarayı'na gelen herkese teşekkür ederim.

İş dünyası ve ekonomi dünyasındaki etkinliğinin yanı sıra Rahmi Koç'un üstün şahsiyetini oluşturan bir diğer unsur da ülkesinin kalkınmasına ve yükselmesine sunmuş olduğu sonsuz destektir.

Bahsettiğim öyle bir şahsiyet ki ailesinin ismi sadece Türkiye'nin tarihi ve sınai kalkınmasıyla birlikte değil, aynı zamanda ülkenin düşünsel ve kültürel yükselişiyle de birlikte anılıyor" dedi.

Fransızlardan Rahmi Koç'a devlet nişanı

"ÖNEMLİ SORUMLULUKLAR ÜSTLENDİ"

Koç Topluluğu'nda 1984'te üstlendiği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yaklaşık 20 yıl boyunca sürdüren Rahmi M. Koç'un mesleki örgütlerde önemli sorumluluklar da üstlendiğini anlatan Bili, Arçelik ve Beko gibi dünyaca tanınmış markalar aracılığıyla da Koç Holding'in gerçek anlamda Türkiye'nin sanayi elçiliği görevini yerine getirdiğini ifade etti.

Fransızlardan Rahmi Koç'a devlet nişanı

ALMANYA BÜYÜK HİZMET NİŞANI'NI ALMIŞTI

Açıklamada verilen bilgiye göre, 1997 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile onurlandırılan Rahmi M. Koç, bugüne kadar Almanya Büyük Hizmet Nişanı, İtalya Cumhuriyeti Yüksek Liyakat Nişanı, Avusturya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Büyük Hizmet Nişanı, Britanya İmparatorluğu Mükemmel Önderlik (Onursal) Nişanı, Hadrian Ödülü, Carnegie Hayırseverlik Madalyası, BNP Paribas Hayırseverlik ve Yaşam Boyu Sorumlu İş İnsanı Ödülü'nü de aldı.

Fransızlardan Rahmi Koç'a devlet nişanı