Füsun Demirel: Gerilla annesini oynamak istiyorum

HDP’ye övgüler yağdıran Demirel, gençliğinde dağa çıkmak istediğini, ülkenin yangın yerine döndüğü Gezi Olaylarının tekrar başlaması gerektiğini söyledi.

GEZİ RUHU HER YERDE YAŞANMALI

- Gezi’de ütopyalara kapıldık dediniz. Gezi bir heyecandı ve bitti mi?

Ben de bunu o hareketin içinde olan bütün genç dostlara soruyorum. Ne oldu, bitti mi? Çünkü Sur’da Silopi’de, Diyarbakır’da bir sürü yerlerde, yaşananlara bakıyorum. Bence Gezi ruhunun topyekün her yerde yaşanması lazım.

Füsun Demirel: Gerilla annesini oynamak istiyorum

- Küçükken güncenize şöyle yazmışsınız: “Devrimci olup, silahı alacağım, bu haksızlıkları yapanları kurşuna dizeceğim.” Yaş ilerledikçe haksızlık yapanlarla mücadele yöntemleriniz evrildi mi?

Aslında kafamda hiçbir şey değişmedi inan bana! Yaşım ve fiziksel durumlardan ötürü onlar biraz hayal oldu. Dağa filan çıkacaktım sözde! Hatta benim babamın beni yurtdışına yollama sebebidir.

“DEMİRTAŞ ÇOK BÜYÜK BİR UMUTTU”

-Kürt meselesine dokunan çok filminiz var. Güneydoğu’daki savaşı kimin tekrar başlattığını herkes farklı okuyor. Siz nasıl okuyorsunuz?

Demirtaş ve HDP çok büyük bir umuttu, 7 Haziran seçimi sonuçları Türkiye’deki demokrası ve özgürlükler adına çok önemliydi. PKK, Demirtaş ve HDP’ye fırsat vermedi. Hem devlet hem de PKK bu savaştan o kadar yararlanıyor ki, bitirmek istemiyor.

GERİLLA ANNESİ OLMAK İSTİYORUM

- Oynamak istediğiniz rol kaldı mı?

Çok var. Mesela dağlardaki gerilla kızları oynamayı çok istedim. Belki bir gerilla annesi olurum artık ya da anneannesi.

Füsun Demirel: Gerilla annesini oynamak istiyorum