Galatasaray Üniversitesi'nde yangın

Galatasaray Üniversitesi'nde yangın

Üniversitenin Ortaköy'deki kampüsünde bulunan 140 yıllık ahşap binanın 3. katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Kısa sürede büyüyen yangın, binanın çatısına sıçradı.

KISA SÜREDE ÇATIYA SIÇRADI

Üniversitenin Ortaköy'deki kampüsünde bulunan tarihi ahşap binada çıkan yangına, Sarıyer, Beşiktaş, Şişli ve Beyoğlu İtfaiyesi ekipleri 47 araç ve 110 personelle müdahale etti. Kıyı Emniyeti'ne ait 3 söndürme gemisi de denizden söndürme çalışmalarına destek verdi. Çevreye sirayeti önlenerek kontrol altına alınan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 7 saatlik çalışmasıyla söndürüldü.

KARE KARE GALATASARAY'DAKİ YANGIN

Yangının çevredeki binalara sirayetini önlemeye çalışan itfaiye ekiplerinin binada öğrenci olması ihtimaline karşı arama yaptığı görüldü.

İtfaiyenin çalışması sırasında, polis de Çırağan Caddesi'ndeki trafiği durdurdu.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Üniversitenin Ortaköy'deki kampüsünde, öğretim üyelerinin odaları ve sekretaryanın bulunduğu tarihi ahşap binada çıkan yangına, çok sayıda itfaiye ekibi karadan ve denizden müdahale etti.

Rüzgarın etkisiyle binayı saran yangın, itfaiyenin yaklaşık 3,5 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alındı.

Dumandan etkilenen bazı itfaiye erlerine de olay yerinde bekletilen sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Yangın sırasında kampüse gelen çok sayıda öğretim üyesi ve üniversite öğrencisi söndürme çalışmalarını izlerken, polis olay yerine güvenlik şeridi çekerek vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni mutlu, "Bina kısmi olarak yandı, çıkış nedeni büyük ihtimalle elektrik tesisatı" dedi.

Galatasaray Üniversitesi'nde yangın

Galatasaray Üniversitesi'nde yangın

Galatasaray Üniversitesi'nde yangın

REKTÖR AÇIKLAMA YAPTI

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Ethem Tolga, yangının önce bir dumanla farkedildiğini ardından hemen süratle yangına müdahale edildiğini söyledi. Ethem Tolga olay yerine gelen itfaiyenin müdahale ettiğini ve yangın olmadığı için zabıt tutulurken çatıdan dumanlar yükseldiğini belirtti. Rektör Ethem Tolga yangınla ilgili şunları söyledi:

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ DİYE ZABIT TUTULURKEN BİR DAHA YANGIN ÇIKIYOR

"Saat 19.00 civarında bir öğretim üyesinin odasından bir elektrik kontağı marifetiyle işte bir duman söz konusu oluyor. Sonra yangın alarmı çalıyor. Güvenlikçiler hemen gelip müdahale ediyorlar, söndürüyorlar daha doğrusu alev bile yok. Dumanlı yere köpük sıkıyırlar. Sonra itfaiye geliyor, itfaiye yangın söz konusu olmadığı için zabıt tutarken ondan sonra çatıda işte dumanlar çıkıyor daha sora alev alıp gidiyor. Bizim tahminimiz elektrik kablolarından yangının yürümüş olması, yani görünmeyen kısmından yürümüş olması ve çatıya kadar devam etmiş olması. Kagir ama büyük bir kısmı ahşap. Çok eski kuru tahtalarımız var, yani söndürmesi zor oluyor. Şimdi bütün itfaiye, kıyı emniyet hep birlikte çalışıyorlar, umarım kontrol altına alınır. Bu Çırağan Sarayı'na olan kısım henüz kontrol altına alınamadı, umarım o da alınır. Alevler çatıda var ama biraz düşük. Yani o bir saat önceseni göre düşük. İşte uğraşıyorlar. İnşallah kısa zamanda şey olur.

CAN KAYBI YOK

Umarım bir katımız, çatımız ve onun altındaki zarar görmüş olur, daha altta iki katımız, umarım oralara sıçramaz. Burası öğretim üyelerinin ve idarenin olduğu kısım. Öğrencilerin ders yaptığı kısım yolun öbür tarafı oluyor. Şu anda can kaybı gözükmüyor, umarım yoktur. Boşaltılmış. çünkü bina böyle alev alev yanan bir şey değil. Biz bilgisayar merkezi başka binada, orada onları koruma altına aldık. Bir an önce arşivlerimiz zaten bilgisayar şeyinde, onlarda bir sorun olacağını zannetmiyorum."