Galatasaray Üniversitesi'nin yanan çatısı restore ediliyor

3 yıl önce çıkan yangında çatısı hasar gören Galatasaray Üniversitesi'nde restorasyon çalışmaları 2 ay içinde başlatılacak. Tevfik Efendi Sahil Sarayı olarak da bilinen binada gerçekleşecek restorasyon sadece çatıyı değil  bütün binayı kapsayacak.

Galatasaray Üniversitesi'nin yanan çatısı restore ediliyor

RESTORASYON ONAYLANDI

22 Ocak 2013 tarihinde çıkan yangında çatısı yanan 146 yıllık binanın restorasyonu için uzun süre fikir ayrılıkları yaşanmış ve restorasyon bir türlü hayata geçirilememişti.

Restorasyon çalışmalarının başlatılması için proje üzerinde revizyon yapıldı ve proje İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü’nün 14 Ocak 2016 tarihli toplantısında aldığı karar ile restorasyona onay çıktı.

Galatasaray Üniversitesi'nin yanan çatısı restore ediliyor

GEREKLİ YAPI RUHSATI ALINDI

Konu ile ilgili açıklama yapan Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. E. Ertuğrul Karsak, “Restorasyon projesinde bir tıkanıklık söz konusuydu, proje Mart 2014’ten bu yana onaylanmamıştı, fakat projede birtakım revizyonlar yapıldı ve tekrar kurula sunuldu. 14 Ocak tarihli koruma kurulu kararı ile de proje onaylandı ve artık restorasyonun başlaması için çalışmalar yürütülüyor” dedi.

Beşiktaş Belediyesi’nden gerekli yapı ruhsatının da alındığını belirten Karsak, “Şimdi elektrik, tesisat projeleri hazırlanıyor. Gerekli işlemler tamamlandığında restorasyon aşamasına geçilecek. Çalışmaların 2 ay içinde başlaması öngörülüyor. Restorasyon işlemleri Galatasaray Eğitim Vakfı tarafından yürütülecek. Yangın sonrasında binada da hasar oluştuğu için restorasyon sadece çatıyı değil, bütün binayı kapsayacak. Restorasyonun maliyeti de Galatasaray Eğitim Vakfı tarafından toplanan bağışlardan elde edilecek kaynaklar ile karşılanacak”