Galatasaray'ın yeni yönetimini tanıyalım

Galatasaray'ın yeni yönetimini tanıyalım

Ünal Aysal'ın başkanlığı bırakacağını açıklamasının ardından bugün yapılan seçimli olağanüstü genel kurulunda Alp Yalman ile yarışan Duygun Yarsuvat Galatasaray'ın 35. başkanı seçildi.

Galatasaray seçimli olağanüstü genel kurulunda 1777 oy alan Yarsuvat, 15566 oy alan Alp Yalman'ı geçerek sarı-kırmızılıların başkanı oldu.

DUYGUN YARSUVAT KİMDİR?

18 Ağustos 1937 yılında İstanbul'da doğan Yarsuvat, Orta öğrenimini İstanbul, Galatasaray Lisesi'nde (1948-1957) tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1961 yılında mezun oldu.

Yarsuvat, çalışmalarını 1967 yılında Amerika'da Columbia Üniversitesi'nde Karşılaştırmalı Hukuk Mastırı; 1978 yılında da İsviçre'de Cenevre Uluslararası Çalışma Örgütü kapsamında sürdürdü. İstanbul Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesinde öğretim üyeliği yapan Yarsuvat, aynı zamanda Türk Ceza Hukuku Derneği'nin de başkanı.

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanlığı görevinde de bulunan Duygun Yarsuvat, Aralık 2003'te GSÜ rektörlüğüne aday olmuş ve 2004 yılındaki seçimlerin ardından rektörlüğe seçilmiş ve bu görevini 2008 yılına kadar sürdürmüştü. Profesör Dr. Duygun Yarsuvat'ın birden fazla bilimsel kitabı, onlarca Türkçe, Fransızca, İngilizce makaleleri bulunuyor.

İŞTE YARSUVAT'IN YÖNETİMİ

Asil Üyeler: Hamdi Yasaman, Dursun Özbek, Abdurrahim Albayrak, Cem Kınay, Can Topsakal, Mehmet İpekdokuyan, Mete İkiz, Ebru Köksal, İsmail Sarıkaya, Ahmet Tunç Akat

Yedek Üyeler: Ural Aküzüm, Ali Yüce, Ceyda Gürcan, Hasan Murat Akay, Arda Uçer

CEM KINAY INTERPOL TARAFINDAN ARANIYOR

Interpol'un sitesindeki bültende, Kınay'ın Antiller'deki Birleşik Krallık toprağı Turks ve Caicos Adaları adli makamlarınca ‘hapse atılmak üzere' arandığı belirtiliyor. Kınay'a yönelik suçlama ise ‘rüşvet vermek.'

Kınay hakkındaki bülten, inşaat ve turizm işleri yaptığı Turks ve Caicos Adaları'nın eski başbakanı Michael Misick'e, 2007'deki seçimler öncesinde 500 bin dolar ‘usulsüz bağış' yaptığı suçlamasından kaynaklanıyor. Suçlama 2009 yılındaki bir soruşturma sırasında yöneltilmişti.

Kınay konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Önemli yatırım yaptığım Turks and Caicos Adaları'na 2009 yılında İngiliz hükümeti siyasi darbe yaptı. Mallarıma el koyuldu. Siyasi mücadelenin günah keçilerinden birisi seçildim ve yıllar sürecek bir hukuk mücadelesinin içerisine itildim. Masumum, bu siyasi bir komplo. Interpol'le ilgili hakkımda ne bir iddianame ne de bir mahkeme söz konusu. Kaçak değilim.” ifadelerini kullanmıştı.

ABDURRAHİM ALBAYRAK GERİ DÖNDÜ

Galatasaray camiasının sevilen isimlerinden Abdurrahim Albayrak ise bir dönem sonra yeniden Florya'ya geri dönüyor. Ünal Aysal'ın ilk döneminde yer alan Albayrak ikinci dönemde ise yönetimde yer almamıştı.

Taraftar ve takım tarafından çok sevilen Abdurrahim Albayrak'ın Florya'dan sorumlu olması beklenirken futbol takımıyla ilgili her türlü sorunla ilgilenmesi bekleniyor. Albayrak'ın geri dönüşünün camiayı olumlu yönde etkileyeceği konuşuluyor.

AZİZ YILDIRIM'IN AVUKATI DENETİM KURULU'NDA

Duygun Yarsuvat'ın listesinde denetim kurulu yedek üyesi olarak gösterilen ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı olan İlkan Koyuncu durumu ise tartışma konusu.

İlkan Koyuncu'nun daha önce açıkladığı üzere istifa etmesi bekleniyor.

ÜNLÜ İŞADAMLARI YÖNETİMDE

Prof.Dr. Hamdi Yasaman: Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan 67 yaşındaki Yasaman, Galatasaray Üniversitesi'nde Ticaret Hukuku Anabilim Dalı başkanı olmuştur. Yasaman ülkemizin önde gelen ticaret hukuku akademisyenlerindendir. Dursun Aydın Özbek: 65 yaşındaki iş adamı Özbek, yaklaşık 1000 yatak kapasiteli Point ve Nippon oteller zincirinin sahibi.

Mehmet İpekdokuyan: Bursalı olan 49 yaşındaki iş adamı İpekdokuyan, Ünal Aysal döneminde de yönetim kurulunda yer almış ve GSStore mağazaları ile ilgili önemli kararlar almıştı.

Mehmet Can Topsakal: 56 yaşındaki iş adamı Topsakal tersane sahibi. Mehmet Can Topsakal ayrıca şarap üretimi de gerçekleştiriyor.

Mete İkiz: 46 yaşındaki İkiz finans konusunda önemli şirketlerde yöneticilik yapıyor.

Ahmet Tunç Akan: 51 yaşında ve inşaat mühendisi olan Akan, aynı zamanda inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin de yönetim kurulu sahibi.

Ebru Köksal: 46 yaşındaki Köksal, uzun zamandır Galatasaray'da profesyonel yöneticilik görevinde bulunuyor.