GATA'da sivil hasta kabulü yüzde 100'e çıktı

Ülke genelinde, 26 ilde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait 32 Hastane ile bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığının sağlık Bakanlığı’na bağlanmasının ardından hastanelerde devir prosedürleri sürüyor.

Adı Sultan Abdülhamid eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilen GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi, MR’dan diş hekimliğine, tomografiden açık kalp ameliyatlarına kadar her sağlık hizmetini artık sivil vatandaşa da sunulacak.

GATA'da sivil hasta kabulü yüzde 100'e çıktı

SİVİL HASTA KABULÜ YÜZDE 100'E ÇIKTI

Önceden yüzde 5 olan sivil hasta kabulü yüzde 100 olarak değiştirilirken, vatandaşlar tıpkı herhangi bir devlet hastanesine gider gibi telefonla ya da internetten randevu alarak ilgili birimlerde tedavi olabilecek.

Milliyet'ten Arif Balkan'ın haberine göre, tam teşekküllü hastane, sivil vatandaşları kabul etmeye başlamasına rağmen, askeri hastane geçmişi sebebiyle henüz çoğu hastanın tercih ettiği bir hastane değil. Hastane içinde TSK Sağlık Komutanlığı’na dair izleri de hâlâ görmek mümkün. Boşaltılmış komutan panoları, bazı tabelalar ve binalara verilen seri numaraları bunlardan bazıları.

GATA'da sivil hasta kabulü yüzde 100'e çıktı

HASTALAR MEMNUN

Hastanenin sivilleşmesinin ardından tedaviye gelen hastalar ise genel olarak düzenlemeden memnun. Tedavi için hastanenin yolunu tutan Gülbeyaz Karataş, “Burada aldığım hizmeti başka hiçbir hastanede alamadım. Önceden de buraya geliyordum. Artık kontenjana takılmadan buraya geleceğim. Gerek ortamı gerekse de doktorlarının ilgili olması burayı çok özel kılıyor” dedi. Hastanenin sivilleşmesini doğru bulmayanlar da var. Emekli asker Kemal Kaya ise, “Burası TSK için önemli bir kurumdu. Keşke tamamen sivilleşmesi yerine kontenjan artırımı yapılsaydı” diye konuştu.

GÜMÜŞSUYU ŞİŞLİ ETFAL'E, KASIMPAŞA OKMEYDANI'NA

Düzenlemenin ardından İstanbul’daki diğer askeri hastaneler Kasımpaşa ve Gümüşsuyu da, bulundukları ilçeden dolayı Beyoğlu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlandı. Kasımpaşa Askeri Hastanesi Okmeydanı Devlet Hastanesi’nin bir ek binası gibi hizmete devam ederken, Gümüşsuyu Askeri Hastanesi de Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne devredildi.