Cemaat Ayasofya konusunda geri adım attı

Cemaat Ayasofya konusunda geri adım attı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Cemaat'e yönelik linç kampanyası yürütüldüğünü iddia ettiği açıklamasında, Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin tartışmalara da değindi.

"İADESİNİ GEREKTİRECEK DELİL VE BELGE YOK"

"Hocaefendi daha önce benzer iddialarla yargılandı ve beraat etti. İadesini gerektirecek delil ve belge yoktur. Camianın günah keçisi haline getirilmesi kabul edilemez. Delilsiz iddialarla yürütülen linç kampanyaları kabul edilemez. Başbakan'ın kaset iddiaları yeni bir şantaj algısı oluşturmaktadır. Hizmet camiası çirkin iftiralarla karalanmak istenmektedir. Dinlemeleri ortaya çıkarmak ve sorumluları cezalandırmak Hükümetin namus borcudur. Hizmet müsbet yaşamdan asla taviz vermemiştir. Hizmet hareketi toplumsul huzur için kendi üzerine düşen sağduyulu davranışını devam ettirecektir. Kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye arzusu ile kamuoyuna arz ederiz. "

AYASOFYA'NIN İBADETE AÇILMASI

Ayasofya'nın açılması ile ilgili sosyal medyada bir hareketlenme var. Herkesin kendi şahsına özel bir düşüncesi olabilir. Özellikle de muhafazakar kesimin özlemi olabilir. Hizmetin bu anlamda külli manada bir kampanya yapması mümkün değildir. Biz Ayasofya'nın açılmasının iktidarla ilgili mesele olduğu, uluslararası hassasiyete sahip olduğu düşüncesindeyiz. Hizmetin bu anlamda kampanya yaparak ısrar algısını tasvip etmiyoruz. İlgi duyanlar varsa onların şahsi duygularıdır.

Cemaat Ayasofya konusunda geri adım attı