Gençleşmek ve güzelleşmek için çamura giriyorlar
AA

Davutlar Mahallesi'ndeki tesisin işletmecisi Hasan Demirhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'ndan gerekli izinleri alınan tesiste termal suyun yanı sıra Kuşadası Körfezi'ndeki orta şiddetli depremlerin ardından çıkan çamurun kullanıldığını söyledi.

Gençleşmek ve güzelleşmek için çamura giriyorlar

HASTALIKLARA İYİ GELİYOR

Ziyaretçilerin genellikle gençleşip güzelleşmek ve bazı hastalıkların tedavisi için çamur banyosunu yaptığını anlatan Demirhan, Ramazan Bayramı tatilinde de tesislerinde yoğunluk yaşandığını kaydetti. Demirhan, litresinde 6 bin 200 miligram mineral, sülfat, sodyum klorür ve radon gazı bulunan çamurun romatizmanın yanı sıra bel ve omurilik ağrısı, boyun fıtığı, egzema, dolaşım bozukluğu, damar ve sindirim hastalıkları ile strese dayalı rahatsızlıklara iyi geldiğinin belirtildiğini söyledi.

Gençleşmek ve güzelleşmek için çamura giriyorlar- FOTO GALERİ

1 YILDA 100 İLE 500 TON ÇAMUR

Tesislerindeki çamur banyosuna büyük ilgi gösterildiğini anlatan Demirhan, şunları söyledi, "Magma çamuru, Kuşadası Körfezi'nde 4,5-5 şiddetinde deprem olduğunda tesisimizden yeryüzüne çıkıyor. Yer hareketlerine göre 1 yılda ortalama 100 ile 500 ton arasında çıkan çamuru biriktiriyoruz. Böylelikle çamuru yalnızca yer hareketlerinin olduğu zamanlarda değil, sürekli müşterilerimizin tedavisinde kullanabiliyoruz. Ramazan Bayramı'nı tesisimizde çamur banyosu yaparak değerlendiren ziyaretçilerimize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz."

Gençleşmek ve güzelleşmek için çamura giriyorlar

ŞİFA ARIYORLAR

Bayram tatili için termal tesisi tercih eden işçi emeklisi Ali Ekber Gülay (75), bel fıtığı rahatsızlığının bulunduğunu, "magma çamuru"nun tedavisi sürecinde önemli rol oynadığını söyledi.

Çamurun cildini güzelleştirdiğini anlatan Gülay, "Yıllarca Almanya'da yaşadım. Bu tesisten sürekli faydalanmak için Davutlar'dan ev aldım. Ramazan Bayramı'nı da burada geçirdim" diye konuştu.

Gençleşmek ve güzelleşmek için çamura giriyorlar

TEDAVİ SÜRECİNDE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

İstanbul'da ikamet eden Şerafettin Kırbaç da belindeki rahatsızlığın ardından tesise geldiğini ve olumlu neticeler aldığını ifade ederek, "Termal suyun ve özellikle çamurun hastalığımın tedavisi sürecinde önemli katkısı oldu. Bayram tatilimi başka bir yerde değil, sağlığım için burada değerlendirmek istedim" ifadelerini kullandı.

Remziye Girgin ise İstanbul'da ikamet ettiklerini, tesisteki termal suyun ve çamurun etkisini bir arkadaşından duyduğunu söyledi. Girgin, çamurun boyun ve bel fıtığı tedavisinde etkili olduğunu belirterek, bunun için bayram tatilini tesiste geçirmeye karar verdiklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)