Genelkurmay'dan Aydınlık'a yalanlama

Genelkurmay'dan Aydınlık'a yalanlama

Genelkurmay Başkanlığı, Aydınlık gazetesinde yer alan yayınlanan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel'in GATA'da ziyaret ettiği komutana, "Yara kangrenleşti. Artık kangrenli kolu kesmekten başka yapacak şey kalmadı" dediği şeklindeki haberi yalanladı.

HABER TAMAMEN ASILSIZDIR

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde Aydınlık gazetesinde yer alan habere ilişkin bir açıklama yaptı. Genelkurmay, "31 Temmuz 2012 tarihli Aydınlık Gazetesinde yer alan ve Deniz Kuvvetleri Komutanı tarafından söylendiği iddia edilen hususlar tamamen asılsızdır" açıklamasında bulundu.

'YARA KANGRENLEŞTİ'

Aydınlık'ın haberine göre; Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Bilgel GATA'da ziyaret ettiği komutana "Yara kangrenleşti. Artık kangrenli kolu kesmek lazım" dedi. Yine iddialara göre Balyoz davasından yargılanan ve Hasdal, Maltepe, Hadımköy askeri cezaevlerinde kulaktan kulağa yayılan bu olay, tutuklu subaylar arasında da tepkiye neden oldu. Tutuklu komutanların, "Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarında Genelkurmay'ın tavrı belli oldu. Bu yargısız infazdır, arkadan hançerleniyoruz" yorumunu yaptığı öğrenildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel'in yürümekte olan davalarla ilgili askerlerin durumunu kangrenli kola benzetmesi Genelkurmay'ın YAŞ mesajı olarak değerlendirildi.