Google Haritalar'a artırılmış gerçeklik özelliği geliyor
ensonhaber.com

Google Haritalar'ın artırılmış sanal gerçeklik özelliği, geçen yıl tanıtılmasına rağmen Google tarafından şimdiye kadar herhangi bir bilgi verilmemişti. O zamandan bu yana hakkında birçok söylenti çıkan Google Haritalar'ın artırılmış gerçeklik modu, nihayet bazı kullanıcıların test etmesi için yayınlandı.

google haritalar

TEST AŞAMASINDA

Google, telefonunuzun kamerasını kullanarak canlı navigasyon özelliği sağlayan bu özelliği, henüz belirli test kullanıcı grubuna sunmuş durumda. Şirketten yapılan açıklamaya göre, artırılmış gerçeklik özelliğinin tamamen kullanıma sunulması için daha birçok test aşamasından geçmesi gerekiyor.

google

GOOGLE, KULLANICILARIN GÜVENLİĞİNİ DE DÜŞÜNÜYOR

Google görünüşe göre şimdilik kullanıcıların artırılmış gerçeklik özelliğine fazla güvenmesini istemiyor. Özellikle kalabalık caddelerde yürürken sürekli telefonun ekranına bakılmasını istemeyen Google, artırılmış gerçeklik özelliğini uzun süre kullanan kullanıcıların uygulamayı kapatmasını istiyor ve kapatmayan kullanıcıların ekranını otomatik olarak karartıyor.

google haritalar

BAZI KULLANICILAR İÇİN OLDUKÇA KULLANIŞLI OLACAK

Google, artırılmış gerçeklik özelliğini tam olarak ne zaman kullanıma sunacağı bilinmese de böyle bir özelliği tam olarak kullanabilmek için Google Glass gibi giyilebilir bir cihaz gerekebilir. Özellikle, karmaşık binaların arasında kaybolan kullanıcılar için Google Haritalar'ın artırılmış gerçeklik özelliği oldukça kullanışlı olabilir.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji