Google Pixel 3a ve Pixel 3a XL tanıtıldı
ensonhaber.com

Google'ın her yıl düzenlediği geliştirici etkinliği olan Google I/O, dün akşam itibarıyla ABD'nin Kaliforniya eyaletinde başladı. Etkinlik, 9 Mayıs Perşembe günü sona erecek.

Her yıl olduğu gibi bu sene de kullanıcıları heyecanlandıracak birçok yeniliğe ev sahipliği yapması beklenen etkinlikte, Pixel 3a ve Pixel 3a XL akıllı telefonları da resmi olarak tanıtıldı. Gelin iki yeni telefonun özelliklerine birlikte göz atalım.

google pixel

GOOGLE PIXEL 3a ÖZELLİKLERİ

Geçtiğimiz yıl tanıtılan Pixel 3 telefonundan tasarım olarak pek bir farkı bulunmayan Google Pixel 3a5.6 inç büyüklüğünde ve 2220 x 1080 piksel çözünürlüğünde FULL HD+ bir ekran ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Qualcomm Snapdragon 670 işlemicisinden gücünü alan telefonda, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı bulunuyor.

Yapay zeka destekli 12 MP arka kamera ve 8 MP ön kamera ile gelen Pixel 3a, Pixel 3 ailesi ile karşımıza çıkan gece modu özelliğini de destekliyor. Android 9 Pie işletim sistemine sahip telefonda aynı zamanda 3000 mAh kapasiteli bir batarya bulunuyor. Telefonun arka kısmında ise bir de parmak izi okuyucusu bulunuyor.

Bugün itibarıyla ABD'de satışa çıkan telefonun fiyatı ise 399 dolar olarak açıklandı.

PİXEL 3A XL

GOOGLE PIXEL 3a XL ÖZELLİKLERİ

İsminden de anlaşılacağı gibi Pixel 3a modelinden biraz daha büyük olan 3a XL, 6 inç büyüklüğünde ve  2160 x 1080 çözünürlüğünde Full HD+ ekrana sahip. İşlemci olarak Qualcomm Snapdragon 670 bulunan telefonda, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı bulunuyor.

Yapay zeka destekli 12 MP arka kamera ve 8 MP ön kamera bulunan Google Pixel 3a XL, Android 9 Pie işletim sistemine ve 3700 mAh batarya kapasitesine sahip. Arkasında bir de parmak izi okuyucusu bulunan telefonun satış fiyatı ise 479 dolar olarak açıklandı.

Google I/O 2019 etkinliğiyle ilgili haberleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz...

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji