Google Play'de 15 adet sahte GPS uygulaması tespit edildi
ensonhaber.com

Google Play Store’da, kullanıcılara reklam göstermek ve etik olmayan şekilde para kazanmak için haksız ve gizli yöntemler kullanan 15 adet sahte GPS uygulaması bulundu.

google play

GOOGLE HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR

Navigasyon uygulamaları kategorisinde toplanan bu uygulamalar, bir kez yüklendiklerinde sadece reklamları izinsiz size sunmakla kalmayıp, arka planda Google Haritalar uygulamasını açarak, uygulama programlama arayüzünü izinsiz olarak kullanıyor. Bu sahte uygulamalar, bir ay önce ESET kötü amaçlı yazılım araştırmacısı Lukas Stefanko tarafından Google’a bildirildi, ancak teknoloji devi Google, bu uygulamalar hakkında henüz bir işlem yapmadı.

GPS

GERÇEK NAVİGASYON UYGULAMASI DEĞİLLER

Toplamda 50 milyon indirilme sayısına sahip bu sahte uygulamalardan bazıları, sahte uygulama simgeleri de kullanıyor. ESET kötü amaçlı yazılım araştırmacısı Lukas Stefanko: ''Bu uygulamalar, tam donanımlı navigasyon uygulamaları olarak görünüyor ancak tam olarak öyle değiller. Tek yaptıkları şey kullanıcılar ve Google haritalar arasında bir katman oluşturmak. Bu uygulamalar, gerçek navigasyon uygulamalarının ekran görüntülerini alıp gerçekmiş gibi sizlere sunuyor ve asla bir navigasyon teknolojisine sahip değiller.'' açıklamalarında bulundu.

play store

SAHTE UYGULAMALARA DİKKAT

Kullanıcılardan, kişiler ve mesajlara erişim izni de isteyen bu sahte uygulamalar, aynı zamanda reklamları kaldırmak için de para talep ediyor. Uzmanlar, bu tür uygulamaların potansiyel veri hırsızlığı yapabileceği konusunda akıllı telefon kullanıcılarını uyarıyor.