Google, SMS ve arama izni isteyen uygulamaları kaldırıyor
ensonhaber.com

Google, geçen yıl Google Play Store’da yayınlanan uygulamalardan bazıları ile ilgili politikasını değiştireceğini açıkladı. Şirket, hassas verilere ulaşma izinlerini artık çok daha dikkate alarak, Google Play Store'da bulunan SMS ve çağrı izni isteyen bütün uygulamaları kaldırma kararı aldı.

google play store

SMS VE ARAMA İZNİ İSTEYEN UYGULAMALAR KALDIRILACAK

Arama devi, artık SMS ve arama izni isteyen uygulamaların rahatça Google Play Store'a yüklenmesini engelleyecek ve var olan uygulamaları da kaldıracak. Şirket, SMS ve arama izinlerinin hangi amaçla kullanıldığına dair uygulama geliştiricilerinden izin bildirim formu göndermelerini istiyor. İzin bildirim formu göndermeyen geliştiricilerin ise uygulamaları hemen kaldırılacak.

google play

SON TARİH 9 MART

Geliştiriciler, Google'ın yeni politikalarına uyum sağlamak için, gerekli izinleri çıkararak uygulamaların yeni bir sürümünü Google Play Store'a yüklemesi gerekecek. Google, geliştiricilerin izin bildirim formunu doldurmaları için 9 Mart'a kadar süre verdi. Yeni politika, geliştiricilerin SMS ve Arama Günlüğü izinlerine erişimini kısıtlayacak ve kullanıcıların verileri üzerindeki kontrollerini daha da artıracak.