Beşiktaş, İzmir'den eli boş döndü
ensonhaber.com

Süper Lig'in 19. haftasında Göztepe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde oynanan maçta kazanan 2-1'lik skorla ev sahibi Göztepe oldu.

Göztepe'nin gollerini 25. dakikada Halil Akbunar ve 45+3. dakikada Celso Borges kaydetti. Beşiktaş'ın tek golünü 38. dakikada penaltıdan Burak Yılmaz attı.

Yeni stadındaki ilk maçında galibiyete ulaşan Göztepe puanını 29'a yükseltti.

Abdullah Avcı ile yollarını ayıran ve Göztepe maçına yardımcı antrenör Şenol Fidan ile çıkan Beşiktaş, bu mağlubiyet sonrası 30 puanda kaldı.

Süper Lig'de gelecek hafta Göztepe, Denizlispor deplasmanına çıkacak. Beşiktaş da Çaykur Rizespor'a konuk olacak.

Beşiktaş'ta Göztepe maçında sarı kart gören ve cezalı duruma düşen Necip Uysal, Çaykur Rizespor deplasmanında forma giyemeyecek.

Beşiktaş, İzmir'den eli boş döndü

RIDVAN YILMAZ İLK SÜPER LİG MAÇINA ÇIKTI

Beşiktaş'ın 2001 doğumlu oyuncusu Rıdvan Yılmaz, bu sezon ilk Süper Lig maçına çıktı. Genç oyuncu geçen sezon Çaykur Rizespor maçında 88. dakikada oyuna dahil olmuştu.

MAÇTAN NOTLAR

Göztepe yeni stadında taraftarının önünde ilk maça istekli başladı. İlk dakikadan itibaren golü düşünen Göztepe, kanatları kullanarak Beşiktaş ceza sahasına gelmeye çalıştı. Hızlı oyuncularıyla Beşiktaş savunmasına zor anlar yaşatan

Göztepe, zaman zaman geliştirdiği tehlikeli ataklarda Loris Karius'a takıldı. Beşiktaş ise rakibinin hızlı oyun düşüncesini topu ayağına aldığı anlarda pas yaparak kesmeye çalıştı. Ancak Beşiktaş deplasmanda oynadığı maçın ilk bölümlerinde hücum anlamında etkili olamadı.

Beşiktaş, İzmir'den eli boş döndü

HALİL AKBUNAR TARİHE GEÇTİ

Karşılaşmada dakikalar 25'i gösterdiğinde, Göztepe'nin yeni stadında ilk gol atıldı. Soner Aydoğdu'nun uzun pasıyla sol kanatta topla buluşan Serdar Gürler, Douglas'a rağmen meşin yuvarlakla ilerledi.

Ceza sahasına girdikten sonra yerden yaptığı ortada topa dokunan Halil Akbunar, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Süper Lig'de Göztepe'nin eski stadında oynadığı son maçta, son golü atan Halil Akbunar, yeni statta da ilk golü atarak tarihe geçti.

BEŞİKTAŞ, BURAK'IN PENALTISIYLA SKORU EŞİTLEDİ

Göztepe'nin golünün ardından Beşiktaşa trakip yarı sahaya daha kalabalık gitmeye başladı.

Maçın 36. dakikasında ceza alanı içinde Halil'in Diaby'ye müdahalesinin ardından hakem Hüseyin Göçek penaltı kararı verdi. Atışı 38. dakikada kullanan Burak Yılmaz, takımının beraberlik golüne imza attı.

Beşiktaş, İzmir'den eli boş döndü

BORGES, GÖZTEPİ YENİDEN ÖNE GEÇİRDİ

Maçın ilk yarısında devrenin berabere bitmesi beklenirken, Göztepe son saniyede kazandığı duran top sonrasında üstünlük golünü buldu.

Karşılaşmanın 45+3. dakikasında sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Serdar Gürler'in ortasında arka tarafta topa dokunan Borges, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve Göztepe soyunma odasına önde gitti.

BEŞİKTAŞ'TAN PENALTI BEKLENTİSİ

Karşılaşmanın 75. dakikasında Necip Uysal ile Gassama arasında yaşanan pozisyon konuşulan anlardan oldu.. Gassama ile girdiği mücadele sonrasında altı pas içerisinde yerde kalan Necip Uysal penaltı bekledi ancak hakem Hüseyin Göçek "devam" dedi. Pozisyondan sonra VAR odası ile görüşen hakem Hüseyin Göçek, kararını bir kez daha teyit etti ve daha önceden başka bir pozisyon için durduğu oyunu hava atışıyla başlattı.

Beşiktaş, İzmir'den eli boş döndü

BETO BURAK'A GEÇİT VERMEDİ

Oyunun son bölümünde tüm hatlarıyla gol arayan Beşiktaş, 83. dakikada gol çok yaklaştı. Siyah-beyazlı takımın golcü oyuncusu Burak Yılmaz yaptığı pres sonrası Titi'den topu kaptı.

Ceza sahasıan toplar birlikte giren Burak Yılmaz, Beto ile karşı karşıya kaldı. Burak Yılmaz net fırsat yakaladığı pozisyonda Beto'ya takıldı ve golcü oyuncu beraberlik şansını değerlendiremedi.

Maçın 90+5 dakikasında Burak Yılmaz yien tehlikeli bir poziyon yakaladı. Burak Yılmaz'ın köşeye giden şutunda Beto gole izin veremedi.

Karşılaşmanın kalan bölümünde de gol olmayınca, Göztepe yeni stadında ilk maçında ilk alibiyetini aldı. Beşiktaş ise şampiyonluk yarışında büyük yara aldı.

Beşiktaş, İzmir'den eli boş döndü