G.Saray Üniversitesi'ndeki yangın Altaylı'yı çıldırttı

G.Saray Üniversitesi'ndeki yangın Altaylı'yı çıldırttı

Galatasaray Üniversitesi'nde meydana gelen yangına yönelik en sert tepki kendisi G.Saray Lisesi mezunu olan Fatih Altaylı'dan geldi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Cağaloğlu'ndaki binasında meydana gelen yangını da hatırlatan Altaylı, ihmal iddialarında bulunarak itfaiyeyi topa tuttu. Her iki yangının da, itfaiyenin olay yerine gelip tutanak tutup gitmek üzereyken başladığını ileri süren Altaylı, "Siz itfaiye misiniz kundakçı mısınız" diye tepki gösterdi.

İşte Altaylı'nın canlı yayındaki o sert çıkışıG.Saray Üniversitesi'ndeki yangın Altaylı'yı çıldırttı

"İL EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN BİNASI DA BÖYLE YANDI"

"Yine bir itfaiye rezaleti ile karşı karşıyayız aslında. Biliyorsunuz birkaç hafta önce yine aynı şekilde Cağaloğlu'ndaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tarihi binası yandı. Aynen bu şekilde yandı. Okul yöneticileri ile konuştum. İtfaiye geliyor yangın başlangıcı var. Bir müdahalede bulunuyor 'yangın söndü' diye zabıt tutup çıkarlarken; yangın yeniden başlıyor. Aynen İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde de itfaiye gidip müdahale etmemişti, ardından da yangın büyüdükten sonra müdahale etmişler ve bina kül olmuştu.

"SİZ İTFAİYE MİSİNİZ KUNDAKÇI MISINIZ?"

Aynısı Galatasaray Üniversitesi'nde oldu. İstanbul İtfaiyesi'nin yetkinliğini tartışmanın zamanı geldi diye düşünüyorum. İki kez aynı hata. İkisi de tarihi bina, ikisinde de itfaiye gidiyor; 'yangın yok' diyor ve arkasından bina yanarak yok oluyor. İstanbul İtfaiyesi'nin herhalde bununla ilgili söyleyeceği bir cümle, bir lakırtı vardır ya da yoktur. Umarım itfaiye ile ilgili bir soruşturma başlatılır. Birileri, "Kardeşim siz itfaiye misiniz yoksa kundakçı mısınız" diye bunlara sorar diye umuyoruz."