Guantanamo cezaevinin kuruluşunun 14. yıldönümü
AA

Guantanamo cezaevinin kuruluşunun 14. yıldönümü

Uluslararası Af Örgütü, Codepink, Amerikan-İslam İlişkileri ve Barış için Gaziler gibi kuruluşların organizasyonuyla onlarca kişi, Beyaz Saray’ın hemen önündeki Lafayette Parkı önünde toplandı.

Cezaevinde tutulanlar gibi turuncu renkli üniformalar giyerek, başlarını kapatan siyah kukuleta takan protestocular, "Guantanamo’yu kapatın", "Onları evlerine gönderin" yazılı pankartlar taşıdı.

Guantanamo cezaevinin kuruluşunun 14. yıldönümü

"Guantanamo’yu hemen kapatın", "Adalet istiyoruz" sloganları atan gruptakiler, ABD Başkanı Barack Obama’nın söz vermesine rağmen, hala tutukevini kapatmamasını "iki yüzlülük" olarak nitelendirdi.

Göstericilerden Aliye Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Guantanamo Hapishanesinde yıllardır yaşanan insanlık ayıbının artık temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Hüseyin, Başkan Obama'nın Kongre'den gördüğü baskıya rağmen verdiği sözü en azından son yılında yerine getirmesini isteyerek, "Guantanamo, yarın değil, hemen bugün kapatılmalı. ABD’nin bu utanç kaynağına artık kilit vurulmalı. Bir sonraki yıl yine aynı günde buraya gelmek istemiyoruz" diye konuştu.

Guantanamo cezaevinin kuruluşunun 14. yıldönümü

GUANTANAMO'DAN BİR KİŞİ DAHA NAKLEDİLDİ

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan yazılı açıklamada, Muhammed Abdul Rahman Al-Shamrani'nin tutukevinden salıverilerek, Suudi Arabistan'a nakledildiği bildirildi.

Açıklamada halen 103 tutuklunun cezaevinde alıkonulduğu kaydedildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)