Güllüce'den Feyzioğlu'na: Kendini niye dövdürüyorsun

Güllüce'den Feyzioğlu'na: Kendini niye dövdürüyorsun

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 30 Mart Seçimlerinde göreve gelen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) 1974 yılında yaşanan Kıbrıs Barış Harekatı nedeniyle Türkiye'yi 90 milyon Euro tazminata mahkum etmesi yönündeki soruya “Hiç haberlerden haberim yok desem doğru olur. Bilemiyorum değerlendiremem bir de hukuk işi ben mühendisim onun için fazla girmeyim ben o işe” dedi.

Güllüce'den Feyzioğlu'na: Kendini niye dövdürüyorsun

''BİZE BUNDAN SONRA HİÇBİR ŞEY OLMAZ''

Avrupa'nın Türkiye üzerinde canının ne isterse o standardı uyguladığını belirten Güllüce, “Avrupa bizim için hep böyle iki standarda değil üç standartta, 150, 200, 500 standardı vardır. Canı ne isterse o standardı uygular bunun yüzlerce örneği vardır. Biz 76 milyonluk dev bir ülkeyiz. Onları aşacak durumdayız. Ayağımızda çarık yokken, atamızın nalına çakacağımız çivimiz yokken o adamlara kemençe çaldırtmışız. Bugün ki her şeyimiz var. Tank yapan bir ülkeyiz. Bize bundan sonra hiçbir şey olmaz” diye konuştu.

''TOKİ'Yİ KONUŞMANIN YERİ ORASI DEĞİL''

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Başkan Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan gerginliğin sorulması üzerine Bakan Güllüce, “Bir adam Başbakanın karşısına geçip de ‘Sen Van'daki binayı niye yapmadın' diye sorarsa ayıp olmaz bu. Yapılmış bir şeyi ters anlatırsa 1 saat konuşursa. Orada hukuki bir toplantı var. Danıştay'ın toplantısı.TOKİ'yi konuşmanın yeri değil orası. Siyaset yapacaksan çıkıp yaparsın.

''KILIÇDAROĞLU'YLA YARIŞACAKSAN BUNUN YERİ DANIŞTAY DEĞİL''

Kılıçdaroğlu ile yarışacaksan bunun yeri Danıştay değil. Bunun yeri başka yerlerdir. Koltuğu Kılıçdaroğlu'nda alacaksın diye uğraşıyorsan onun yeri Danıştay'ın hitabet makam yeri değildir. Başbakan'a hakaret yeri de değildir. Gidin kendi aranızda cebelleşin. İlle genel başkan olacağım diye Danıştay'da Başbakan'a olur olmaz şeyler söylemek doğru değil. Siyaset yapacaksan girersin CHP'ye yarışırsın Kılıçdaroğlu ile kim kimi alt edecek bilmiyorum. Olursun genel başkan siyaseti yaparsın. Ya da olamazsın yine siyaset yaparsın o senin bileceğin bir şey.

''BU KURNAZLIKLA BİR YERE VARILAMAZ''

Ama Van'daki olayı bir de doğru bilmiyorsun konuşuyorsun. Bu bir yerlere gelmenin kurnazlığını aramanın yolları. Bu kurnazlıklarla bir yere gelinemeyeceğini bilmeleri lazım. Hoş olmamıştır. Hukuk adına hoş olmamıştır. Avukat arkadaşlar adına hoş olmamıştır, şık olmamıştır ve ayıp etmiştir” dedi.

''KENDİNİ NİYE DÖVDÜRÜYORSUN DAHA AKILLI PROJELER YAP''

Bakan İdris Güllüce, Metin Feyzioğlu'nu acemi bir siyasetçi olarak yorumladı, “Kılıçdaroğlu ile hesaplaşmak mı istiyorsun. Onun koltuğunu altından mı almak istiyorsun akıllıca işler yap kardeşim. Böyle gidip de kayaya çarpıp kafanı vurup da kendini niye dövdürüyorsun kendine göre daha akıllı projeler yap. Kılıçdaroğlu zaten gitti gidiyor. Kolay alırsın ondan. Gidip de Recep Tayyip Erdoğan'a çarparak bir şey elde edeceğin yok. Çok yanlış bir strateji izliyorsun. Mesela usta siyasetçilerle konuşsa ne yapmam lazım Kılıçdaroğlu'ndan bu koltuğu alayım diye daha akıllıca akıl verirlerdi. Çocuk gibi kalkıp da çarpmayacağı duvarlara çarptırtmazlardı” dedi.

Konuşmaların ardından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Bakan Güllüce'ye çeşitli hediyeler verdi. Bakan Güllüce belediye ziyaretinin ardından AK Parti Düzce İl Teşkilatında partililerle bir araya geldi ve sonrasında Düzce'den ayrıldı.