Gülse Birsel kimdir

Gülse Birsel kimdirGülse Şener Birsel, 11 Mart 1971 tarihinde İstanbul'da doğdu. Beyoğlu Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra, Boğaziçi Üniversitesi'nde Ekonomi okumaya başladı. Üniversitenin ikinci yılında Aktüel dergisine muhabir olarak girdi. 1994'te Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun oldu ve ABD''ye gitti. New York'ta Columbia Üniversitesi Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.

YAYIN YÖNETMENLİĞİ

1996'da Türkiye'ye dönen Gülse Birsel, üç ay boyunca ATV'de kahvaltı bülteninin dış haberlerini yazdı. Ardından Esquire dergisinin yayın yönetmeni oldu. Bir yıl bu görevi sürdürdükten sonra Harper's Bazaar dergisinin yayın yönetmenliğine geçti. Bu arada Bazaar Gelin ve Orange dergilerini çıkarttı. 2001 ve 2002 yıllarında Harper's Bazaar, FHM, House Beautiful ve Gezi dergilerinin yayın danışmanlığını yürüttü.

TELEVİZYONA GEÇİŞİ

Bir dönem g.a.g. adlı TV programının metin yazarlığı ve sunuculuğunu yapmıştır. Mart 2003'te gazete yazıları ve bazı g.a.g. metinlerinden oluşan Gayet Ciddiyim adlı kitabı yayımlandı. 2004'te Hâlâ Ciddiyim, 2005 yılında ise "Yolculuk Nereye Hemşerim?" adlı kitapları yayımlandı. Yazdığı üç kitapta 'Çok Satanlar' arasında yer almıştır.

AVRUPA YAKASI

ATV'de 2004 yılında yayımlanan Avrupa Yakası adlı dizinin senaristliğini yapmıştır. Aynı zamanda oyuncu kimliğiyle ön plana çıkmış, dizideki Aslı karakterine hayat vermiştir. İzlenme rekorları kıran Avrupa Yakası bir çok hedef kitleye yayılmıştır. 190 bölüm yayınlanan dizi 2009 yılında sonlanmıştır.

YALAN DÜNYA

Gülse Birsel 3 yıl ara verdiği dizi projelerine 13 Ocak 2012'de Yalan Dünya ile devam etmektedir. Senaryosu Gülse Birsel tarafından yazılan ve D Yapım tarafından prodüksiyonu gerçekleştirilen Yalan Dünya, Türk durum komedisidir. Birsel, Avrupa Yakası'nda olduğu gibi Yalan Dünya'da da oyunculuk yapmakta, Deniz rolüyle ekranlara gelmektedir.

KÖŞE YAZARLIĞI

Gülse Birsel'in Cumartesi ve pazar günleri Sabah Gazetesi'nde başlayan köşe yazarlığı serüveni Hürriyet Gazetesi'nde devam etmektedir.

Birsel, Gazeteci ve televizyoncu Murat Birsel ile evlidir.