12 bakanlıkta üst düzey yöneticilerin görevi değişti

12 bakanlıkta üst düzey yöneticilerin görevi değişti

Çalışma, Gümrük, Çevre ile Bilim ve Sanayi Bakanlığı kadroları da sil baştan yenilendi. Bakanlıkta 40'a yakın il müdürünün yeri değişirken, dün de teftiş kadrosu tamamen yenilendi. Devletin kilit kurumlarında “ayıklama operasyonu”nun kapsamı genişletildi. Siber Güvenlik Kurulu kararı da dikkate alınarak, bütün kamu kurumlarının bilişim altyapısı yenilenirken, personel alımında da kapsamlı istihbarat çalışması yapılıyor.

HAZİNE'DE KAN DEĞİŞİMİ

BDDK, SPK ve Borsa İstanbul'dan sonra Hazine'de de görev değişiklikleri yapıldı. Hazine Baş Kontrolörlüğü'ne Ali Acu, Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Kurulu'nda Sigorta Denetleme Uzmanlığı'na Emin Güre getirildi. Maliye yönetimindeki atamaların ardından Milli Piyango İdaresi ve birçok ilde defterdarlıklar yenilendi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı teftiş kurulu sil baştan yenilendi.

GÖREV DEĞİŞİMİ SÜRÜYOR

Çalışma Bakanlığı Gençlik ve Spor Bakanlıkları'nda son kadro değişimi de dünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Bakanlık Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı Kamran Kuru başka bir göreve atanmak üzere görevinden alınırken, SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanı Sıddık Topaloğlu bakanlık müşavirliğine getirildi. Çalışma Bakanlığı'nda açık bulunan iş başmüfettişliklerine atamalar yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bulut başka bir göreve atanmak üzere bu görevden alındı. Bu göreve Fahri Demirci getirildi. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı'na ise Emre Kaçar atandı.

BİLGİ İŞLEM YENİLENDİ

Personel bazlı çalışmalarda ilk adımı atan İçişleri Bakanlığı da, Bilgi İşlem Dairesi'ni yeniledi. Bakanlık, yeni bilgisayar, elektronik ve haberleşme mühendisleri alırken, kullandığı yazılım ve donanımı da güncelledi. Cemaate yakın isimlerin ilişki zinciri ortaya konulurken, görevden alınan bürokratların yerine hızlı bir şekilde atama yapılıyor. Diğer taraftan kurumlarda devletin gizli bilgilerini ve ticari sırlarının yabancı ellere geçmesini sağlayanlar hakkında başlatılan soruşturmaların haziranda tamamlanması bekleniyor. Resmi kurumlarda yürütülen çalışmaların yanı sıra Başbakanlık Teftiş Kurulu da kapsamlı bir inceleme yürütüyor.